Među brojnim domaćim i inozemnim proizvođačima ružičastih vina koji su proteklog vikenda u zagrebačkom Muzeju Mimara izlagali na 3. Pink Dayu – Međunarodnom festivalu ružičastih vina, našlo se i vino iz obiteljskog podruma Kolar (od Baranjaca još su izlagali Vinarija Kalazić i Vinarija Josić). Predstavili su se ružičastim kuveom od dvije sorte grožđa, frankovke i cabernet sauvignona.

– Riječ je o vinu iz 2013. godine, koje je naišlo na odlične kritike – kaže član “Kolar dvojca”, Kinga Kolar napominjući kako prošlogodišnji rosé još uvijek miruje u bačvama u njihovu obiteljskom podrumu u Suzi.

Na Pink Dayu, objašnjava, našli su se na poziv organizatora, udruge WOW, čiji su članovi prošle godine, obilazeći baranjske podrume u kojima su kušali rosée, svratili i do njihova te ih pribilježili kao potencijalne sudionike Pink Daya.

– Rosé je u posljednje vrijeme postao trend. No to ne znači da odustajemo od tradicije, već samo popunjavamo asortiman – kaže Kinga, napominjući kako im je ovaj događaj poslužio i za predstavljanje novih etiketa koje će u buduće krasiti boce s njihovim vinima. Etikete su, dodaje, izrađene u Romulić & Stojčić multimedia studiju.

Inače, 3. Pink Day u Muzeju Mimara okupio je brojne domaće i inozemne proizvođače ružičastih vina, najbolje proizvođače ekstra djevičanskih maslinovih ulja u festivalu Green in Pink te više od tisuću posjetitelja koji su mogli uživati u odličnoj atmosferi i kušati više od šezdeset nijansi roséa.

Manifestacija je ujedno obilježila i Međunarodni dan žena, uz slogan “Be good! Think Pink!”. Pink Day je imao i humanitaran karakter, kroz projekt Pink Week, koji je, u suradnji s tridesetak hrvatskih restorana, osmislio prigodne jelovnike u duhu ružičaste boje te prikupljao novac za Forum Europa Donna, udrugu koja se bavi prevencijom raka dojke. Prikupljeno je više od 20.000 kuna, a novac će udruga WOW upotrijebiti za kupnju aparata za intraoperativno zračenje koji znatno smanjuje zračenje pacijentica i olakšava im oporavak. Ivica Getto

Website Apps