Osječki sajam na sajamskom prostoru Pampas, organizira dvanaestu po redu sajamsku priredbu – SALORI 2015. koja svojom veličinom, brojem izlagača i značajem u razvoju lovnog, ribolovnog i kontinentalnog turizma prerasta u najznačajniju priredbu te vrste u Hrvatskoj.

Otvarajući sajam pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj kazao je kako ovakve priredbe potvrđuju svijest o kvaliteti lova, ribolova i kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, a da Hrvatska ima velike površine netaknute prirode, što se u razvijenim zemljama cijeni. Ocijenio kako lovni, ribolovni i kontinentalni turizam trebaju objediniti svoju ponudu i zajedno nastupati na tržištu.
Savjetnik ministra turizma Ivo Bašić kazao je kako su lovni i ribolovni turizam dio ukupne hrvatske turističke ponude, a u strategiji razvoja turizma do 2020. godine, u kojoj je jedan od ciljeva razvoj turizma na cijelom području RH, lovni turizam zauzima značajno mjesto.
Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak kazao je kako savez ove godine obilježava 90. obljetnicu osnutka te zahvalio svima koji pomažu da se ovaj sajam pozicionira onako kako to prirodni resursi ovoga područja i zaslužuju.
Predsjednik Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever rekao je kako taj savez ove godine obilježava 80. obljetnicu djelovanja, danas okuplja više od 400 udruga, društava i klubova i trudi se razvijati ribolovni turizam, koji je sve atraktivniji.
Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako ova županija bilježi najveći rast kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, ali da, unatoč tome, Ministarstvo turizma posvećuje premalo pozornosti potencijalima ovoga područja, posebice mogućnostima lova i ribolova.To je velika revija i predstavljanje brojnih lovačkih i ribolovnih društava i saveza, uz nezaobilaznu izložbu trofeja, kao i bogatu ponudu opreme i pribora za lov i ribolov. Prikazat će se i ponuda seoskog turizma i raznovrsnost gastronomskih specijaliteta Slavonije i Baranje što će dodatno obogatiti obilje stručnih, zabavnih i sportskih sadržaja.

salori.jpg salori2.jpg

Prirodno okruženje slavonsko-baranjske regije s bogatom lovnom osnovicom i ribljim fondom, obilje slavonskih šuma i riječnih tokova, kao i gospodarska obilježja slavonsko-baranjske regije osnovni su temelj razvoja sajamske priredbe lova i ribolova. Uz podršku Hrvatskog lovačkog saveza, Hrvatskog športsko – ribolovnog saveza, punu angažiranost i učinkovitost Lovačkog saveza Osječko-baranjske  županije, Športsko-ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Osječkog sajma profesionalno je organizirano prethodnih jedanaest, izuzetno uspješnih sajamskih priredbi. Stoga smo uvjereni da će dvanaesta premašiti ostvarene rezultate.

Bit će to velika revija i predstavljanje brojnih lovačkih i ribolovnih društava i saveza, uz nezaobilaznu izložbu trofeja, kao i bogatu ponudu opreme i pribora za lov i ribolov. Prikaz mogućnosti seoskog turizma i raznovrsnost ponude gastronomskih specijaliteta naše regije dodatno će obogatiti  obilje stručnih, zabavnih i sportskih sadržaja.

moto1.jpgmoto2.jpg

Devetu godinu održava se i sajam automobila i prateće industrije – MOTOMOBIL. Sajam automobila je značajna sajamska priredba koja posjetiteljima pruža mogućnost izravnog susreta na jednom mjestu, s brojnim automobilima, motorima, skuterima, kao i ukupnom ponudom i novitetima prateće industrije. Sajamska priredba MOTOMOBIL, koja se odvija paralelno sa sajmom SALORI, predstavlja prvorazredan događaj za zaljubljenike u automobile, motore i uz revijalna događanja, zanimljive prezentacije i premijere novih vozila.

Amoreta Bajto

Website Apps