Karanačka Baranjska kuća, u vlasništvu Vladimira Škrobe-Baje, proglašena je najboljim restoranom Slavonije i Podunavlja. Među 20 najboljih restorana u ovom dijelu Hrvatske svoje su mjesto, što se baranjskih ugostiteljskih objekata tiče, još našli Kormoran (3. mjesto), restoran-vinarija Josić (10.), Piroš čizma (13.), Kovač čarda (16.) i restoran Kod Varge (20.). U organizaciji Jutarnjeg lista proglašenje najboljih hrvatskih restorana održano je u zagrebačkom hotelu Hilton, gdje su se brojnim posjetiteljima predstavili oni najbolji po regijama: Dalmaciji, Istri i Kvarneru, Gradu Zagrebu, središnjoj Hrvatskoj te Slavoniji i Podunavlju. Karančani su se odlučili za ”standardni” grah gulaš u ćupu, a dodatni štih ukupnoj dekoraciji stola dali su pod 45 stupnjeva narezane autohtone baranjske delicije te, dakako, domaći čvarci, odnosno kruh ispečen u krušnoj peći.

– Drago mi je što smo osvojili titulu najboljeg restorana Slavonije i Podunavlja za 2015. godinu, te što smo se našli u društvu vrhunskih hrvatskih restorana – istaknuo je nakon dodjele priznanja Škrobo, naglašavajući kako će se i nadalje truditi predstavljati Baranju kroz šaroliku lepezu gastroproizvoda, baziranu na domaćim namirnicama, te zanimljivim sadržajima. Kako je objavljeno u prigodnoj publikaciji, Baranjska kuća je već godinama u samom vrhu gastronomske ponude Slavonije i Podunavlja.

– Tridesetak kilometara od Osijeka pojest ćete vrhunski pripremljena autohtona jela, poput teletine i janjetine iz krušne peći, šarana u rašljama, grah u zemljanim posudama ili riblji paprikaš koji se kuha na otvorenoj vatri u kotliću… – stoji, između ostalog, u tekstu koji se nastavlja tvrdnjom kako je u Baranjskoj kući sve ”domaće i po domaći”, kako su porcije obilne te kako su sva jela vezana uz tradiciju. Nisu, dakako, zaboravili ni na Ulicu zaboravljenog vremena, koja, pak, priča neku svoju priču… Sve skupa bilo je i više nego dovoljno za ”smještaj” među top hrvatske restorane.

Ivica GETTO
Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps