Rukomet u Dardi

29. svibnja 2015.

Svi znaju da je Darda mjesto u kojem se oduvijek igrao vrhunski rukomet. Da je i danas tako dokazuju rezultati.Natječu se od mini rukometa, školske ekipe do najstarijih; seniorki. Seniorke već osam godina igraju u drugoj hrvatskoj ligi te su ove godine sezonu završile na šestom mjestu sa sedamnaest osvojenih bodova. Igračice: Mirela VUKAS, Klaudija POPE, Emilija MILIĆ, Marina PAVLINIĆ, Marijana SRAKA i Danira RAVLIĆ; te mlađe cure Valentina PINTAR, Tena KOSANOVIĆ, Sonja i Ivana KIŠ, Nina ZUBAC, Ana JANKOVIĆ, Monika MATOTA, Tatiana NAĐ, Katarina PEIN, Ivona NOVAČKI i Danijela PAVLAK. Trener seniorske ekipe je Dragutin HOJSAK.

Školska ekipa je ove godine sudjelovala na državnom natjecanju (Umag) u slijedećem sastavu: Sara JANKOVIĆ, Lana ALŠIĆ, Mia HOSTIĆ, Nika VLAŠIĆ, Arijana GASHI, Laura IVANOVIĆ, Sara DORA, Mateja IVANJKO, Ivona MARTIĆ i Laura ŠOŠ. Trener: Karolj MIKUŠ i predsjednica kluba Ljiljana JANKOVIĆ. Osvojile su deseto mjesto i iza sebe ostavile velike klubove kao što su RK Podravka, RK Garešnica, ŽRK KTC i ŽRK Moslavac.

Klub se prošle godine susreo i sa novom upravom. Dugogodišnji predsjednik Ivan Hodak predao je štafetu Ljiljani Janković. Po izjavi kapitena i iskusne igračice Klaudije Pope predsjednica je posvećena svima jednako bez obzira na godište igračica.

Predsjednica se trudi oko svih godišta, počevši od minica pa do prve ekipe, pokušava svima biti na raspolaganju, znači biti ravnopravna prema svima. Što se tiče same igre zadovoljni smo, trudimo se, treniramo. Došle su nam nove cure i mogu reći da su se uklopile. Naravno uvijek ima nekih tenzija ali to je za žensku ekipu normalno.

Sezona je zaključena, treninzi su gotovi za sve osim za 1998/2000 godište koje ide na međunarodni turnir 25. lipnja koji se svake godine održava u Makarskoj. Curama želimo puno sportske sreće i dobru zabavu.

https://www.facebook.com/zrk.darda.1?fref=ts

A. Munk/baranja.hr

Website Apps