Udruga za rad s mladima Breza zajedno sa suradnicima od petka, 15. svibnja do ponedjeljka 19. svibnja organizira zanimljiv i neobičan program pod nazivom BURKINA TOUR – događanja za sve generacije. Program će se održavati u Osijeku, Baranji i Zagrebu, a kao posebni gosti u danima događanja, od 16. svibnja, sudjelovat će članovi umjetničke skupine Siraba iz Burkine Fbrezaaso.

Uvodna likovno-kreativna radionica pod nazivom PTICE U SELU održat će se u JU Park Prirode Kopački u petak, 15. svibnja u vremenu od 10 do 12 sati. U radionici će se od prirodnih materijala izrađivati afrička i slavonska sela te ptice selice. Radionica je besplatna, a vodit će je Senata Majić, volonterka udruge Breza.

U subotu, 16. svibnja na istome mjestu (JU Park prirode Kopački rit) održat će se tzv. glazbeno-scenska čarolija naziva FARAFINA u kojoj će nastupiti skupina Siraba iz Burkine Faso i članovi HKUD-a Osijek 1862. Ovim se događanjem želi obilježiti Svjetski dan ptica selica (World Migratory Bird Day) u svrhu podizanja svijesti šire javnosti o potrebi zaštite ptica selica i njihovih staništa. Inače, inicijativa za obilježavanje ovog dana pokrenuta je pod pokroviteljstvom Sporazuma o zaštiti afričko-euroazijskih migratornih ptica močvarica (AEWA) i Konvencije o zaštiti migratornih vrsta divljih životinja (Bonnska konvencija).

Istoga dana (subota), zajedno sa sudionicima Biciklijade koju organizira Udruženje Baranja, skupina Siraba iz Burkine Faso održat će jednosatnu plesnu radionicu i to u vremenu od 15 do 16 sati na igralištu Osnovne škole Čeminac.

U nedjelju 17. svibnja u osječkom parku Drvengradu (Perivoj kralja Tomislava) u terminu od 10 do 12 sati, udruga Breza i Osječko vijeće za razvoj socijalnih usluga, zajedno s drugim udrugama, organizacijama i ustanovama, obilježit će Dan obitelji kroz zajedničko druženje djece i njihovih roditelja u aktivnostima pod nazivom IGRE POVEZUJU (tradicijske igre našega zavičaja). Uz igranje u velikome pješčaniku koji će tom prilikom, zahvaljujući poduzeću UNIKOM, biti „pušten“ na korištenje te drugim tradicijskim igrama, skupina Siraba održat će radionicu ritma za djecu i roditelje.

Pozivaju se roditelji da na zajedničko druženje i igranje s djecom ponesu kantice, lopatice i dekice. U slučaju kiše, događanje se neće održati.

Ponedjeljak (18. svibnja) rezerviran je za afričke izvedbe i radionice skupine Siraba i to na dvije lokacije – u Dječjoj osječkoj kreativnoj kućici Dokkici i na lijevoj obali Drave kod Barutane. U Dokkici (Sjenjak 133), u vremenu od 10 do 10.30 sati, gosti iz Burkine Faso izvest će za učenike osnovnih škola, ali i sve zainteresirane, predstavu KAMO IDEMO? te održati radionicu plesa za učenike. Amfiteatar pokraj Barutane (lijeva obala Drave) mjesto je na kojemu će skupina Siraba izvesti glazbeno-plesni performans FARAFINA u interakciji s publikom. U slučaju kiše, ovaj se performans neće održati.

Posljednja dva dana turneje po Hrvatskoj, skupina Siraba održat će u Zagrebu. Već u utorak, 19. svibnja u poslijepodnevnim će satima nastupiti u JU Park „Maksimir“.

Sva su događanja besplatna. 

Cjelokupno događanje organizira se kao dio aktivnosti međunarodnoga projekta „Mladi za zemlju/Youth4Earth“ koji uz sufinanciranje Europske unije zajednički provode Udruga Breza i Grad Osijek kao partneri u projektu. Nositelj je projekta Grad Vicenza.

 

Program: BURKINA TOUR

događanja za sve generacije

 

15. svibnja (petak) 2015.

JU Park prirode „Kopački rit“

Od 10 do 12 sati: radionica – PTICE U SELU

obilježavanje Svjetskoga dana ptica selica

izrada slavonskih i afričkih sela od prirodnih materijala te ptica selica

Voditeljica je: Senata Majić

Radionica je besplatna.

 

 16. svibnja (subota) 2015.

JU Park prirode „Kopački rit“

Od 11 do 12 sati: glazbeno-scenska čarolija – FARAFINA

umjetnička skupina Siraba (Burkina Faso), HKUD Osijek 1862

obilježavanje Svjetskoga dana ptica selica

Svakog drugog vikenda u svibnju, od 2006. godine obilježava se Svjetski dan ptica selica (World Migratory Bird Day). Ovaj se dan obilježava u svrhu podizanja svijesti šire javnosti o potrebi zaštite ptica selica i njihovih staništa. Inicijativa za obilježavanje ovog dana pokrenuta je pod pokroviteljstvom Sporazuma o zaštiti afričko-euroazijskih migratornih ptica močvarica (AEWA) i Konvencije o zaštiti migratornih vrsta divljih životinja (Bonnska konvencija).

OŠ Čeminac (školsko igralište)

Od 15 do 16 sati: plesna radionica za mlade i sudionike Biciklijade u organizaciji Udruženja Baranja (skupina Siraba, Burkina Faso)

 

 17. svibnja (nedjelja) 2015. Drvenpark

10 do 12 sati: IGRE POVEZUJU (tradicijske igre našega zavičaja)

*obilježavanje Dana obitelji u suradnji s brojnim organizacijama s područja grada Osijeka te otvorenje najvećega slavonskoga pješčanika; radionica ritma i plesa za roditelje i djecu (skupina Siraba, Burkina Faso)

P.S. Pozivamo roditelje da na zajedničko druženje i igranje s djecom ponesu kantice, lopatice i dekice. U slučaju kiše, neće se održati.

 

 18. svibnja (ponedjeljak) 2015.

Dječja osječka kreativna kućica – DOKKICA, Sjenjak 133

10 do 10.30: predstava – Kamo idemo? (umjetnička skupina Siraba iz Burkine Faso)

11 do 12 sati: radionice plesa za učenike Osnovne škole Tenja

Katakombe (pokraj Barutane)

Od 19 do 20 sati: FARAFINA

glazbeno-plesni performans skupine Siraba iz Burkine Faso u interakciji s publikom

U slučaju kiše, neće se održati.

 

 19. svibnja (utorak) 2015. JU Park Maksimir, Zagreb

Od 16 sati: glazbeno-scenska čarolija – FARAFINA umjetnička skupina Siraba (Burkina Faso)

 

Sva su događanja besplatna.

Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps