DAN OBITELJI

15. svibnja 2015.

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece” kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.

Svake godine se raznim događajim obilježava ovaj dan čime se prisjećamo, da je obitelj temelj  društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade neki budući, bolji svijet.

Danas, kada obitelj vrlo često nema ni vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji, jako je važno sjetiti se koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi… U svakom od nas djelić je njih , a upravo je sklad i zajedništvo porodice preduvjet za izgradnu kvalitetnijeg i tolerantnijeg društva u cjelini.

 Obitelj je čuvar osnovnih vrijednosti , ljubavi, poštovanja,tolerancije,zajedništva , te samo poštivanjem , uvažavanjem i razvijanjem obiteljskih odnosa  društvo u cjelini može ići prema naprijed.
Iva Arači /Baranja.hr

 

 

Website Apps