BESPLATNI KONCERTI U OSIJEKU

19. lipnja 2015.

Popularne grupe i česti gosti Osijeka, Zabranjeno pušenje i TBF kompletiraju UFO uz Pan 2015. headline program.

Nakon što je već ranije najavljen nastup grupe Let 3, poznata su i preostala dva benda koja će nastupiti kao headline bendovi ovogodišnjeg UFO festivala. To su splitski hip hop kolektiv TBF te legendardno Zabranjeno pušenje, koje će se prvi put naći na UFO festivalu.

The Beet Fleet ili TBF, kako su se posljednjih godina ovi Splićani standardizirali, postoji još od 1990. godine, kad su se okupili kao mladi momci koji su željeli repati. Nakon nastupa po underground eventima, krenuo je njihov uspon na glazbenoj sceni, a gotovo da nema glazbeno osviještene osobe koja ne zna njihove hitove poput „Genija“, „Malo san maka“, pa do današnjih poput „Galerija tutnplok“ i „Pistaccio Metallic“. Uskoro bi im trebao izaći novi album, a ovih dana bi trebali predstaviti i novi singl „Sa mog prozora“. Posljedni put, TBF je na UFO festivalu nastupio prije šest godina, a ne sumnjamo kako će njihov povratak biti prava poslastica za publiku.

Zabranjeno pušenje, legendarni sarajevski bend sa sadašnjom adresom u Zagrebu, prvi će put nastupiti na UFO festivalu u 12 godina njegova postojanja. Iza sebe imaju više od 30 godina dugu karijeru i deset studijskih te još nekoliko kompilacijskih albuma. Sve je zapravo započelo početkom 80-ih godina prošlog stoljeća, preko ekipe koja je stajala iza, tada još radijskog, showa Top lista nadrealista. Ubrzo je to postao bend, a od 1984. godine kad je izišao prvi album, pa sve do danas, jedan su od najboljih live bendova u regiji. Energija Seje Sexona i njegova benda prenosi se na publiku kroz „Baladu o Pišonji i Žugi“ pa sve do aktualnog hita „Tri kile, tri godine“ za koji je ovih dana izašao i spot.

TBF će na UFO festivalu nastupiti 21. lipnja, dok ćemo Zabranjeno pušenje slušati 19. lipnja. Podsjetimo, Let 3 će nastupiti 20. lipnja, a glavni pokrovitelj festivala i ove godine je Pan pivo.

Ulaz na sva tri dana festivala je besplatan, a headlinerima će se pridružiti ponajbolji mladi bendovi iz Hrvatske i regije. Izbor bendova je u završoj fazi i njihova imena objavit ćemo uskoro. Više o Urban fest Osijek 2015. uz Pan saznajte na www.ufo.com.hr kao i na službenoj Facebook stranici. Ove godine UFO festival održat će se od 19. do 21. lipnja u dvorištu kluba Vega u Tvrđi.

Website Apps