Europska pučka stranka (EPP) pokrenula je projekt izbora najboljeg mladog poljoprivrednika /ce u Hrvatskoj. Za učešće  izboru najboljeg mladog poljoprivrednika potrebno je biti mlađi od 40 godina i ispuniti prijavni obrazac koji je dostupan na slijedećem linku http://bit.ly/1eFQSwy

Natječaj je otvoren od 12. lipnja i traje do 12.srpnja 2015.cilj mu je promicanje mladih poljoprivrednika i dobrih primjera njihovih ideja i djelatnosti.

Pobjednik/ca ovog natječaja zastupat će Hrvatsku na natječaju za najboljeg mladog poljoprivrednika/cu u Europskoj uniji koja će se dodijeliti u Europskom parlamentu.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica EPP-a za projekt izbora najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj  Marijana Petir će za petero najboljih hrvatskih mladih poljoprivrednika koji su se prijavili na natječaj, uključujući i pobjednika/cu, omogućiti putovanje u Bruxelles na završnu svečanost gdje će sudjelovati i na 3. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika. Uz to će se za pobjednika/cu osigurati poticajna nagrada.

Partnerske organizacije projekta su Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivredni fakultet Sveučilišta „Josip Juraj Strossmayer“  u Osijeku, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Veleučilište „Marko Marulić“ iz Knina, Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatski seljački savez i Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika čiji su predstavnici članovi Stručnog povjerenstva koje će na temelju zadanih kriterija odabrati najbolji projekt.

Igor Lovaković/baranja.hr

 

Website Apps