TKO TU KOGA “ZAPRAŠUJE”

27. lipnja 2015.

.Trakavica oko zaprašivanja komaraca u Baranji i Osijeku još uvijek traje, na žalost svih građana. Prošli tjedan prošao je u  nadmudrivanju tko smije( i zašto) a tko ne smije ( i zašto) odraditi avio zaprašivanje komaraca, u što se opet kao i u većini stvari u Hrvatskoj, uplela politika, točnije stranačka pripadnost.

Napokon se oglasio Zlatko Panđić , ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo  Osječko-baranjske županije, te pojasnio da je Zavod za javno zdravstvo jednaka negativna rješenja  za prelet iznad naseljenih mjesta dao i Osijeku i Bilju, davši preporuku za let i avio tretman samo iznad zelenih površina. Budući da je svaka ruta leta lako provjerljiva (GSP koordinatama se lako može utvrditi da li je let obavljen samo nad zelenim površinama ili i nad naseljenim dijelovima terena) ostaje kako na gradonačelniku Grada Osijeka tako i na načelniku Općine Bilje da pronađu načina da zadovolje tražene propise, a istovremeno, na zadovoljstvo svojih građana , odrade avio tretman zaprašivanja komaraca, koji se jedini pokazao učinkovit u borbi protiv komaraca.

Za nepovjerovati je da se čak i u ovakovim situacijama kada su  zdravstveno ugroženi  i gospodarski oštećeni svi žitelji ovih područja ((bez obzira na članske iskaznice ) ne djeluje zajedno prema Ministarstvu zdravlja i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zagrebu .

Za nepovjerovati je isto tako, da su građani i u ovom slučaju, kao i u mnogim sličnim slučajevima prepušteni na milost i nemilost politike i političara, koji koriste ovakove situacije za  prebacivanje krivice na one druge, bez ikakovih želja da zajedničkim djelovanjem prema Zagrebu budu od koristi za sve nas.

baranja.hr

Website Apps