Svake godine sustav UniSport organizira natjecanja za studente i studentice. Ove godine državno sveučilišno prvenstvo održalo se u Poreču (28. -30. svibnja).

UniSport bez sumnje predstavlja najzabavniji organizirani sustav sporta u Republici Hrvatskoj, koji osim natjecanja podrazumijeva rekreaciju, edukaciju, zabavu i druženje, teži izgradnji okvira optimalnih uvjeta za zdrav život, te razvoj i omasovljenje akademskog sporta. Najveća vrijednost UniSporta je što on ne okuplja samo zaljubljenike u sport, već pruža okvir za međusektorsku suradnju pojedinaca i organizacija koje djeluju u domeni obrazovanja, volonterizma, kulture, mladih i gospodarstva.
UniSport omogućava sport dostupan svima bez obzira na razinu kvalitete izvedbe sportske aktivnosti, te vraća sport njegovim izvornim vrijednostima i Olimpijskoj povelji, pružajući tako jedinu alternativu profesionalizmu u hrvatskom sportu koja ne isključuje postizanje vrhunskih sportskih rezultat.

11046249_10152802475696962_6424374705146217670_n

Imala sam čast i sama prisustovati kao volonter 2013. godine kada je natjecanje bilo u Puli. Imam samo dobra iskustva, organizacija je na visokom nivou, ljudi su dragi, pristupačni. I što je najvažnije svi su mladi. Ove godine boje osječkog Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer branile su čak tri cure iz Darde.
Lea Martinko i Marijana Sraka odabrane su kao jedne od najboljih rukometašica na području osječkog Sveučilišta te Mia Martinko koja se trebala natjecati u tenisu. Ovo su njihovi komentari na sam događaj.

„Ja nažalost nisam mogla igrati jer profesori nisu znali da moraju biti dvije cure za tenis, da se moraju igrati i parovi, ne samo pojedinačno tako da ja nisam mogla igrati“- Mia

Lea je zadovoljna rezultatom jer je svjesna da su protivnice bile puno jače.-Mi smo završile na 4.mjestu, realno i jesmo najlošija ekipa jer sa ostalih sveučilišta cure igraju 1. hrvatsku rukometnu ligu. Po meni je organizacija bila dobra, u hotelu je sve bilo odlično, imali smo prijevoz do dvorana te smo mogle pratiti i ostale sportove. Utakmice su nam bile ujutro pa smo imali slobodnog vremena za kupanje, druženje i izlaske.

Marijana kao aktivna rukometašica nije baš zadovoljna igrom, jer kao pravi sportaš uvijek teži za boljim. Nije zadovoljna sveukupnom igrom, ali kaže kako im je bilo jako lijepo. Družili su se, zabavljali, provodili vrijeme zajedno.

U Poreču su se natjecale četiri ekipe: Sveučilište iz Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka. Stolni tenis, tenis, šah, basket 3 na 3, odbojka, košarka, futsal su bili ostali sportovi u kojima su studenti odmjeravali snage.

Vjerujem da je ovo za cure bilo još jedno lijepo iskustvo, jedna uspomena na studentske dane koje će se sjećati sa smiješkom na licu i moramo im čestitati što su odabrane da budu u Sveučilišnoj reprezentaciji, jer pogotovo u rukometu,  velika je konkurencija i nije mala stvar predstavljati svoj grad, svoj fakultet. Samo tako nastavite i slijedeće godine vam želim još više sreće i lude zabave!

Slike i dio teksta preuzeto sa stranice http://www.unisport.hr/hr

 

A. Munk

Website Apps