S 11 glasova za i šest suzdržanih Gradsko je vijeće na nastavljenoj sjednici prihvatilo gradonačelnikov Prijedlog odluke o povjeravanju komunalnih djelatnosti Baranjskoj čistoći. Podsjetimo, na sjednici započetoj prije tjedan dana o prijedlogu se nije raspravljalo jer ju je oporba napustila. Budući da dio vladajućih vijećnika nije došao na sjednicu, oporba je izlaskom iz dvorane izazvala nedostatak kvoruma. No vladajuća koalicija (SDP-HDSSB-SDSS-HNS) jučer je mobilizirala redove, tako da je već prije početka sjednice bilo jasno da će prijedlog proći, a poslove na održavanju grada dobiti Baranjska čistoća. Oporba (HDZ-HSU-nezavisni Robert Jankovics) ostala je dosljedna izrečenim stavovima, ali nije glasala protiv, već je bila suzdržana. Zamjerili su što nisu dobili troškovnik Baranjske čistoće, naglasivši kako je ta gradska tvrtka prije četiri godine, u vrijeme kada se još raspisivao natječaj za obavljanje komunalnih djelatnosti, bila skuplja za stotinjak tisuća kuna od tvrtke Slonja. Pojavila su se i razmišljanja kako Baranjska čistoća nije spremna za preuzimanje tih poslova te kako će sve skupa, u konačnici, kulminirati poskupljenjem usluga. Demantirao ih je gradonačelnik Ivan Doboš istaknuvši da će povjeravanjem poslova Baranjskoj čistoći grad dobiti, ako ne jednaku, još bolju uslugu, uz niže ili jednake cijene. Slično govori i direktor Baranjske čistoće Branko Migles.

– Više-manje spremni smo za povjerene nam poslove. Nabavili smo većinu potrebne mehanizacije, a u poodmakloj je fazi i nabava strojeva za zimsku službu. Nadam se da ćemo do 1. studenoga imati sve potrebno za zimsko održavanje grada. Ako bude bilo potrebno, za prigradska naselja angažirat ćemo kooperante, o čemu također razgovaramo – kaže Migles, napominjući kako će, uz dosadašnje poslove, održavati čistoću javnih površina, kositi ih, održavati gradske prometnice i pločnike i slično. Demantira priče o eventualnom poskupljenju usluga.

– U razgovorima s gradskim čelništvom dogovoreno je da preuzmemo troškovnike tvrtke Slonja, koje je Grad prihvatio. Režim rada ovisit će o Gradu – naglašava Migles.

Baranjska čistoća zaposlila je šest novih ljudi, a prema potrebi zaposlit će ih još. Među njima je samo jedan bivši djelatnik Slonje. Gradski oci dematiraju i priču o navodnom oduzimanju koncesije tvrtki Slonja. Tvrde, naime, kako nikome ništa nije oduzeto, već je Slonji istekao četverogodišnji ugovor, a prema odluci Gradskog vijeća Grad je bez raspisivanja natječaja, što je u skladu sa zakonom, poslove dodijelio gradskoj tvrtki.I.Getto

Previous Post
«
Website Apps