Već iduće godine, ako budu realizirani svi planovi, RC Bazeni u Kneževim Vinogradima mogao bi postati jedan od pojmova turističke ponude Baranje. Otkako su od osječke Gradnje preuzeli upravljanje kompleksom, u tvrtki Kneževi parkovi, potpomognuti općinom Kneževi Vinogradi, ”kemijaju” kako poboljšati ponudu i privući još veći broj gostiju, ne samo domaćih.

– Načelnik općine (Deneš Šoja, nap.a.) upravo je u Zagrebu, gdje prezentira već gotove projekte vezane uz gradnju hotela, uređenje jezera u neposrednoj blizini kompleksa i ostale – kaže direktor Kneževih parkova Damir Paulić, napominjući kako je riječ o ciljanom natječaju Ministarstva poduzetništva koji je vezan za gradnju minihotela. Za realizaciju, nastavlja, potrebno im je približno tri milijuna kuna, a prednost vidi u tome što se novoosnovano trgovačko društvo Kneževi parkovi može i kreditno zadužiti te tako ishoditi dio sredstava potrebnih za realizaciju projekta. Budući da je općina Kneževi Vinogradi već poprilično poznata po kontinentalnom turizmu, Paulić drži kako ne bi bilo problema s kreditnim zaduživanjem, za što već ima i jamstva nekih poslovnih banaka.

– Budući hotel zamišljamo kao objekt s tri ili četiri zvjezdice, sa šest dvokrevetnih soba i jednim apartmanom. Uz njega ide i proširenje restorana koji bi, umjesto 200 dosadašnjih, trebao imati 400 sjedećih mjesta – objašnjava Paulić, napominjući kako će se, ako ovaj projekt dobije ”zeleno svjetlo”, javiti i na natječaj Fonda za energetsku učinkovitost, koji sufinancira nabavku vozila na električni pogon.

Ako sve pođe prema planu, tvrdi, bila bi otvorena i nova radna mjesta, a razmišljanja o eventualnoj zaradi svodi na održivi razvoj, točnije – toliko novca koliko je potrebno za plaće zaposlenih i servisiranje pogona.

Sudeći prema početku sezone i najavama meteorologa, RC Bazeni ove bi godine mogao dostići brojku od približno 20 tisuća posjetitelja. ”To je, recimo, prosječan broj posjetitelja u dobrim godinama. Prošle ih je, zbog kišnih dana, bilo manje, ali kada sam pripremao planove, računao sam upravo s ovom brojkom”, kaže Paulić, napominjući kako, sudeći prema tradiciji, okolišu i planovima, RC Bazeni imaju svijetlu budućnost. I ne samo u toplijem dijelu godine.

Podsjetimo, u samo nekoliko mjeseci u RC Bazeni, između ostaloga, uloženo je 1,3 milijuna kuna za nove filtar stanice, nakon čije je ugradnje analiza Zavoda za javno zdravstvo pokazala kako je voda iz bazena odlične kvalitete.I.Getto

Website Apps