Proslava „Dana Europske Amazone“ odnosno UNESCO-vog Rezervata Biosfere Mura-Drava-Dunav po prvi put se ove godine odvija u Osijeku u organizaciji Udruge Zeleni Osijek, uz bogatu ponudu ekološki uzgojenih proizvoda i tradicionalnih suvenira iz klastera Eco Rural Net, izložbu Rezervata biosfere te izložbu i proglašenje pobjednika dječjih umjetničkih radova iz likovnog natjecanja „Postani umjetnik Dunava 2015“. Proslava će započeti oko 12 sati, a centralni dio proslave obilježiti će se „Velikim skokom u rijeku“ točno u 15 sati. Za sve sudionike „Velikog skoka“ bit će osigurano osvježenje, svježe voće i domaći kolači.

Prikaz slikovne datoteke drava i dunav.jpg

„Veliki skok u rijeku“ (Big River Jump) organizira se već nekoliko godina na različitim lokacijama duž europskih rijeka, a ove godine u Hrvatskoj, osim u Osijeku, organizirati će se proslava na još četiri lokacije duž Mure, Drave i Dunava (Vukovar, Križnica, Legrad, Varaždin). Glavna ideja proslave je upoznati javnost i lokalno stanovništvo s UNESCO-vim Rezervatom Biosfere, Regionalnim parkom Mura-Drava te zaštićenim NATURA 2000 područjima duž Mure, Drave i Dunava.
Proslava se organizira u partnerstvu s WWF Austrija i WWF Adria u sklopu projekta „Protecting Europe’s Lifeline – The creation of Transboundary Biosphere Reserve along the Danube, Drava and Mura Rivers“.

Ovo je prilika da svi građani dolaskom u nedjelju na plažu Copacabanu u Osijeku zajedno obilježe treći rođendan “Europske Amazone”

Baranja.hr

 

Website Apps