Desetak aktivista Živog zida na čelu s dopredsjednikom Hrvojem Runtićem prosvjedovalo je jučer ispred ureda građevinske inspekcije u Osijeku kako bi zaštitili interese Željka Huzanića iz Grabovca i upozorili na probleme koje taj Baranjac ima s načelnikom općine Čeminac Zlatkom Pinjuhom. Husanić je kazao kako su došli upozoriti na to da je Pinjuh srušio Huzanićeva tri reda bagrema, i to navodno bez ikakvog elaborata koji dokazuje na čijoj se zemlji stabla nalaze.

– Huzaniću se prijeti i rušenjem ograde i još ponekih dijelova objekata za koje on tvrdi da su legalizirani pa ćemo, nastavi li se postupak rušenja, zaštititi imovinu Huzanića koji je cijeli slučaj i Pinjuha prijavio građevinskoj inspekciji koja mu je prije prosvjeda pojasnila da se mora poštovati određena procedura koja predviđa i čekanje na red za njihov izlazak na teren, a ako mu općinski načelnik nastavi rušiti objekte i imovinu, ima na izboru mogućnost da ga tuži. No, ono što smo mi vidjeli na terenu dok smo snimali situaciju i događaj na terenu, kada nas je osobno automobilom pratio u stopu po seoskim ulicama Pinjuh, pa nam čak i prepriječio put automobilom, ne čini mi se normalnom procedurom. Naime, nismo vidjeli nikakav elaborat već je Pinjuh imao isprintanu kartu s Googla. Želimo podrškom Huzaniću ukazati na to što se u malim jedinicama lokalne samoprave, daleko od očiju javnosti, događa ljudima od onih koji protiv njih koriste instrumente vlasti – kazao je između ostalog Hrvoje Runtić.

Huzanić kaže kako je pozadina slučaja i privatna i politička osveta sadašnjeg načelnika prema njemu koji je bio na visokoj dužnosti prije u općinskoj upravi.

– Kad je prvi bagrem pao, zvao sam policiju, ali se rušenje svejedeno nastavilo. Posjekli su mi dvjestotinjak bagrema i drugu štetu pričinili, a nitko da me zaštiti. Ne mogu vjerovati da bez elaborata jedan načelnik radi ovakve stvari na mojoj zemlji. Bivši pokojni načelnik Čeminca je sušta suprotnost ovome koji se “dočepao” vlasti i sada se revanšira. Rekao mi je kako njemu nije potreban elaborat i poručio da ćemo svi mi još biti kruha gladni – ispričao je Željko Huzanić. D. Pejić

Website Apps