BELI MANASTIR – Belomanastirsko kazalište spremno čeka početak nove kazališne sezone koja će u prvoj polovici biti bogata sadržajima za domaću publiku ali i brojnim gostovanjima.

Sezonu će otvoriti gostovanje u Slavonskom Brodu na 8. FAK-u (festivalu amaterskih kazališta) s hit predstavom „Dnevnik Anne Frank“, a 12.rujna će glumci sudjelovati na promociji knjige osječkog prof. povijesti Zlatka Đukića na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Tjedan dana kasnije, najmlađa publika u Šidu (Srbija) uživat će u dječjoj interaktivnoj predstavi „Luckasti klauni“ u sklopu festivala “Svratište u pozorište” koji je humanitarnog karaktera pod sloganom “Srce se piše velikim slovom”, a već 27. rujna s još jednom veselom dječjom predstavom „Put po svijetu“ predstavit će se u Bjelovaru na Komedija festu. „Dnevnik Anne Frank“ otvorit će 3.listopada 8. Festival amaterskog kazališnog stvaralaštva u Županji, a već idućeg dana, baranjska publika će „doći na svoje“. Počinje 6. Festival kazališnog stvaralaštva Beli Manastir, koji će ovo godine ugostiti kazališta iz Pačetina, Retkovaca, Slavonskog Broda, Bjelovara, Samobora, Krasice, Kolašina (Crna Gora), Tuzle (BiH), Skoplja (Makedonija) i Šida (Srbija).

11846127_1481620372153925_2025959608_n

Festival će upotpuniti i izložba slikarice Rade Zekić, predavanja o raku dojke, povom predstave „Život maligne ćelije“ šidskog kazališta koja upravo govori o borbi žena protiv te opake bolesti, kao i predavanje Odjela za prevencije Policijske uprave Osječko – baranjske o štetnosti alkohola, te putopisno predavanje o Crnoj Gori, sve u sklopu nadolazećih tematskih predstava. Uz to, održat će se i kazališne radionice koje će voditi Cvetin Aničić i belomanastirski glumci, kao i kreativne radionice Mirovne grupe Oaza. Kraj godine rezerviran je za Europsku Noć kazališta, nacionalnu manifestaciju u kojoj će belomastirsko kazalište i gostovati (u Retkovcima s predstavom „Luckasti klauni“), ali i ugostiti na svom kazalištu predstave i druge kulturne sadržaje. Godinu će zaključiti božićnim programima za najmlađe u svom gradu i u Pačetinu te izborom nove predstave za 2016. A uz dogovorene termine, još tijekom ove godine očekuje ih u svoj raspored uvrstiti gostovanja Anne Frank u Tuzlu, Zagreb i Beograd.

11853893_1481620362153926_140058173_n

Gradsko Kazalište Beli Manastir

A. Munk/baranja.hr

Website Apps