“Skrb o djeci koja su naša budućnost” među oubičajenim je frazama koje političari koriste, najčešće u predizbornim kampanjama. Tako je, naravno, i u Belom Manastiru. Sve su, naime, češći pozivi naših čitatelja koji ukazuju na zapuštena dječja igrališta i apeliraju na gradsku vlast da nešto učini u vezi s tim. Jedan od nezadovoljnih je i Belomanastirac Nikola Raguž, koji se potrudio i elektronskom poštom poslao dopis s fotografijama, kako kaže, “zapuštenog grada”, uz naglasak na dječja igrališta.

“Ovo je samo jedno od četiri-pet dječjih igrališta, u blizini kojeg živim (Beljsko naselje, nap.a.). I ostala su igrališta u sličnom stanju”, piše ovaj otac blizanaca u dobi od 13 mjeseci i četverogodišnjeg dječaka, naglašavajući kako su igrališta, kao i cijeli grad, potpuno zapušteni. Nije mu jasno, nastavlja, odgovara li u Belom Manastiru uopće netko i za što. “Ispada da živimo u mjestu u kojem nitko ne brine ni za što”, zaključuje Raguž, ističući kako je ironija tim veća što je preko puta jednog od dječjeg igrališta roditeljska kuća Zorana Kranjčeca, zamjenika belomanastirskog gradonačelnika.

Raguž je nezadovoljan i izgledom nedavno obnovljenog trga, u čiju je obnovu, nastavlja, potrošen veliki novac poreznih obveznika. “Pola od onoga što je napravljeno već je sada neispravno. Počevši od fontane, preko rasvjetnih tijela, ili razbijenog sata smještenog tako da ga nitko ne vidi”, navodi, pitajući se i čemu služe kabeli koji strše po cijelom trgu.

O planovima gradskih otaca glede dječjih igrališta i nedovršenog trga, zapitali smo dogradonačelnika Kranjčeca.

– Svjesni smo da u dječja igrališta već godinama nije značajnije ulagano, ali tema njihove obnove je otvorena i sigurno je da ćemo više pozornosti posvetiti upravo tome, te u proračun za iduću godinu uvrstiti značajnija sredstva – tvrdi Kranjčec, ističući kako je već dan nalog za uklanjanje opasnih igrala s igrališta u Beljskom naselju. Za ovu godinu, dodaje, planirana je obnova nekih dječjih igrališta i gradnja novog, u prigradskom naselju Branjin Vrh. Ivica Getto

Website Apps