DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA

8. rujna 2015.

Od 2009. godine  u Osijeku se organiziraju dani piva . I ove godine od  srijede 09. rujna započinje velika pivarska fešta koja će podsetiti sve učesnike i goste da se pivo u Osijeku proizvodi još od 17. stoljeća, te je zasigurno najstarije pivarsko sjedište u Hrvatskoj.

Sve počinje u srijedu 9. rujna 2015. u 11:00 sati, na glavnom Trgu dr. Ante Starčevića u Osijeku.

Dane piva otvorit će puštanjem piva iz velike bačve, uz nogometaše NK Osijek, direktor Pivovare Osijek, gradonačelnik Osijeka i direktor gradske Turističke zajednice. Program otvorenja popratit će svečano ukrašena tramvajska „ljetna“ kola s koje će se posjetiteljima dijeliti pivo, a na njima će svirati tamburaški sastav „Lege“ koji će i u pivarskom šatoru prije glavnih izvođača zabavljati posjetitelje.

 Najbolja zabava uz najbolje pivo održava se u Osijeku od 9. do 19. rujna, kada Grad na Dravi postaje centar odličnog pivskog provoda i zabavne glazbe za veselo i šaroliko društvo. Na prostoru Katakombi u Krunskoj utvrdi uz Dravu svaki dan (s malom stankom 14. i 15. rujna) od 19:00 do 03:00 sata uživat ćemo u okusu originalnog i neodoljivog piva iz najstarije hrvatske pivovare pripravljeno kao davne 1664. godine kada je tradicija pivarstva i započela kako u Osijeku tako i u Hrvatskoj. U ponudi piva i ove godine naći će se svijetlo i crno pivo kao i svjetski popularni crni radler.

Šator se otvara u 19 sati, a za vrhunsku atmosferu i nezaboravnu zabavu, uz domaći tamburaški bend „Lege“ od 20 sati, svake večeri od 22 sata pobrinut će se:

09.09. Maja Šuput
10.09. Mejaši
11.09. Sinovi Ravnice / Slavonski trubači
12.09. SLAVONIA BAND
13.09. Cecilija
16.09. Džentlmeni
17.09. Gazde
18.09. Tamburaški sastav “Vranac”
19.09. SLAVONSKE LOLE

Šatori smješteni u katakombama Krunske utvrde svake godine privuku oko 50.000 ljubitelja piva uz tamburaške izvedbe pop i rock hitova. Zahvaljujući tolikom broju pravih veseljaka i fenomenalnoj posebnoj atmosferi, Dani piva već su postali poznati kao „najveći svatovi u Slavoniji“. Iskoristite priliku i prihvatite naš poziv u „svatove”

 Na osječkim Danima piva počastite se i jelima gurmanskih slavonskih majstora koji pripremaju najukusnije specijalitete poput pivskih kobasica, bunceka s kiselim kupusom, roštilja… Omiljena zabava u šatoru su i zabavne nagradne pivske igre u kojima sudjeluju svi posjetitelji.

Pivo iz Osijeka ima i vlastiti fan club koji godinama sve okupljene pivoljupce oduševljava „kreacijama“ od ispijenih pivskih čaša. Na stolovima se tijekom svake večeri mogu vidjeti gotovo megalomanski primjerci „piramida“, koji svjedoče o popularnosti domaćeg piva. Svake godine ovaj veseli „građevinski projekt“ pretvara se i u pravo natjecanje između veselih stolova.

Baranja.hr

 

 

 

Website Apps