Učenici i djelatnici Osnovne škole Lug, zajedno s uzvanicima iz Mađarske, Općine Bilje i Osječko-baranjske županije, jučer su u školskom dvorištu položili “temeljni kamen” za nastavno-sportsku dvoranu. Ravnateljica škole Ana Kovačić zahvalila je Županiji, Općini i svima koji su pridonijeli da se novi objekt vrijedan gotovo pet milijuna kuna gradi na dan vrlo važne obljetnice – 470 godina školstva u Lugu.

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj zahvalio je županu Vladimiru Šišljagiću i Osječko-baranjskoj županiji, s kojom je i u ovom projektu kao i brojnim drugim milijunski vrijednim projektima u općini – od Poslovne zone preko rekonstrukcije cesta, uređenja središta Bilja, do gradnje kružnog toka u Bilju. Stoga je najavio i višemilijunske općinske projekte koji se planiraju i koji se rade – među njima su uređenje središta Vardarca, Livadske ulice u Lugu kao i središta Luga nagodinu. “U novoj će dvorani, osim za potrebe nastave učenika, biti mjesta i za izvannastavne aktivnosti i potrebe mještana Luga”, kazao je Cickaj.

Župan Šišljagić, s kojim je bio i njegov zamjenik Dragan Vulin, istaknuo je kako dijeli veselje s učenicima, djelatnicima škole i mještanima što se uspjelo osigurati novac za gradnju ovog važnog objekta.

Jednodijelna dvorana, koju gradi tvrtka Zuber, imat će više od 800 “kvadrata”, a sastojat će se od borilišta, sanitarnih čvorova, spremišta opreme, ureda nastavnika i galeriju. Rok građenja je tri godine, ali bi mogao biti i znatno kraći – dvije godine.

Na svečanosti su bili i generalni konzul Mađarske Antonio de Blasio, Ferenc Kalmar, ministarski povjerenik za razvoj politike susjedstva Mađarske, Milan Bošnjak iz Državnog ureda za Hrvate izvan RH i drugi gosti.

Darko PEJIĆ
Website Apps