KOME ISPOSTAVITI RAČUN

27. listopada 2015.

 

Približno 130.000 kuna troškovi su (bez javnih radova) koje je Beli Manastir, zajedno s tvrtkama u gradskom vlasništvu, imao tijekom izbjegličke krize. Kako ističe gradonačelnik Belog Manastira, Ivan Doboš, svi računi prikupljeni su u Baranjskoj čistoći, koja je bila zadužena proslijediti ih u resorno ministarstvo.

6 (1)

– Što se javnih radova tiče, mogu reći da je u njima sudjelovalo 133 ljudi, od čega je njih 60-ak ostalo u sustavu do današnjeg dana, dok su ostali radili deset dana i za to dobili plaće – kaže Doboš, napominjući kako očekuje informaciju hoće li spomenutih 60-ak sudionika javnih radova nastaviti raditi ili ne. Belomanastirci su, naime, svih ovih dana putovali u Opatovac u izbjeglički kamp, a neke poslove obavljali su i u belomanastirskoj vojarni.

– Radili su, primjerice, na utovaru hrane u kamione koji su je, pak, odvozili u Slavonski Brod. Dio ljudi bio je angažiran i na pripremi čvrstih objekata u vojarni za zimske uvjete – objašnjava, napominjući kako nema informacija hoće li belomanastirska vojarna biti korištena za zimski prihvat migranata. Što se Baranjske čistoće tiče, direktor Branko Migles kaže kako je jedna faktura, “teška” 70-ak tisuća kuna, već poslana u Zagreb, dok će preostali iznos biti fakturiran kada djelatnici Baranjske čistoće završe još neke naručene poslove, najviše u vojarni.

– Troškovi od 130-ak tisuća kuna nisu vezani samo uz Baranjsku čistoću. Kod nas su se slijevali svi računi vezani uz migrantsku krizu. Imamo čvrsta jamstva da će svi biti refundirani – tvrdi Migles, napominjući kako ovih dana očekuje “zatvaranje” prve objedinjene fakture te kako je sve odrađeno u koordinaciji s državom. Tvrtka je, nastavlja, od svojih sredstava isplatila sve prekovremene sate za vlastite djelatnike, za što također očekuje povrat novca iz državnog proračuna.I.Getto

Website Apps