PROJEKT HRVATSKE POŠTE I U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

preuzmi (6)

OSIJEK – Već ovih dana u 14 slavonskih mjesta građani će u svojim domovima dočekati dobro im znane poštare koji će do njih stizati na novom prijevoznom sredstvu. U okviru projekta “Poboljšanje energetske učinkovitosti uvođenjem električnih bicikala u poštanski promet”, koji je provela Hrvatska pošta u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, slavonski će poštari do svojih korisnika odsad dolaziti na električnom biciklu, a od ukupno 180 raspoređenih u cijeloj Hrvatskoj, poštari Osječko-baranjske županije dobivaju njih 20.

– Električni će bicikli biti isporučeni tijekom listopada, a nama su isporučeni od tvrtke Ducati komponenti d.o.o., koja ih izrađuje u suradnji s proizvođačem bicikala Vizija sport d.o.o. U vašu županiju raspoređeno ih je 20, a poštari će njima zamijeniti stare mopede. Tri električna bicikla bit će dodijeljena poštarima u Đakovu, a po dva će dobiti poštari u Podravskoj Moslavini, Budimcima, Zelčinu i Strizivojni. Aljmašu, Dalju, Belom Manastiru, Dardi, Bilju, Semeljcima, Drenju, Gorjanima i Našicama bit će dodijeljen po jedan električni bicikl – pojasnila je Jo Kempen, voditeljica Odjela za odnose s javnošću Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte.

Dodajmo da bicikli postižu brzinu od 25 km/h, a nosivost im je do 200 kilograma. Procjenjuje se da će se njima ostvariti smanjenje emisija CO2 za 100,31 tonu godišnje. Vrijednost električnih bicikala iznosi ukupno 3.738,825 kuna, od čega Fond nepovratno daje 1,130.121,69 kuna.M. Mihelić

Website Apps