13. do 15. studenog u Donjem Miholjcu i 20. do 22. studenog u Vukovaru, Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije s Istarskom razvojnom turističkom agencijom d.o.o. kao provoditeljem organiziraju edukaciju za bike vodiče.

Edukacije se odvija kroz šest dana: od petka, 13. do nedjelje 15. studenog u Donjem Miholjcu te od petka, 20. do nedjelje, 22. studenog u Vukovaru. Petkom predavanja počinju u popodnevnim satima kako bi se polaznicima olakšalo prisustvovanje.

Za prisustvovanje u programu potrebno je:
– naravno solidna tjelesna kondicija i iskustvo vožnje biciklom; poželjno je znanje bar jednog stranog jezika;
– ispravan MTB bicikl (poželjno SPD pedale i sprinterice, ali mogu i „obične“ – flat pedale);
– kaciga (poželjne su i naočale);
– biciklistički dres (ili prikladnu odjeću) – vjerojatno samo duga kombinacija;
– priručni alat za servis (po mogućnosti s alatom za skidanje lanca), rezervnu gumu, komplet za krpanje, pumpu;
– prednje i zadnje svjetlo nije na odmet, ako se terenski rad otegne; 🙂
– pelerina/šuškavac;
– „civilna“ odjeća, dovoljno topla.
Poželjni su noviji mobiteli (Android ili iPhone), a jednako tako i GPS uređaj – tko ima.

Ovom Vas prilikom pozivamo da predložite i kontaktirate potencijalne polaznike ovoga tečaja te da Vaši predloženi kandidati ispunjavaju dva uvjeta: položen ispit za turističkog vodiča (uvjetno) i znanje jednog stranog jezika (bezuvjetno). U slučaju da je riječ o biciklistima amaterima koji postižu određene rezultate u području biciklizma i imaju iskustva u biciklizmu i/ili su već i radili s biciklistima – turistima, prihvatit ćemo i kandidata koji nema položen ispit za turističkog vodiča. Znanje jednog stranog jezika je obavezno.

U sklopu programa odradit će se gradiva važna za pružanje kvalitetne i sigurne usluge biciklistički vodiča: kartografija, orijentacija, fiziologija, sportska prehrana i trening, izrada biciklističkih paketa, upravljanje grupom biciklističkih turista i vođenja, prva pomoć, tehnike vožnje, terensko servisiranje bicikla, kao i upoznavanje sa zakonskom regulativom.
Uspješni polaznici dobivaju Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju, na osnovi kojeg će se pri Hrvatskom biciklističkom savezu svim uspješnim polaznicima izraditi licenca biciklističkog vodiča za 2016.

Program se financira od strane Turističkih zajednica Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Hrvatske turističke zajednice – kotizacija za sudjelovanje na edukaciji je besplatna.
Zainteresirani se mogu javiti mailom  u TZ Vukovarsko-srijemske (turisticka-zajednica@vk.t-com.hr) ili Osječko-baranjske županije (info@tzosbarzup.hr) .

 

Website Apps