Nakon što je treći pokušaj izglasavanja gradskog proračuna u četvrtak propao zbog nedostatka kvoruma, na novoj sjednici gradonačelnik Ivan Doboš, uspio je prikupiti dovoljan broj glasova (10). Krizu vlasti i prijevremene izbore spriječio je bivši HNS-ov vijećnik Nikola Dragaš, čija se ruka, zajedno s rukama vijećnika iz SDP-a, HDSSB-a i SDSS-a našla u zraku prilikom izglasavanja. Protiv su bili vijećnici koalicije na čelu s HDZ-om, koji su ostali pri stavu kako je proračun na klimavim nogama, budući da nisu sigurni u izvor sredstava za kapitalne projekte, točnije EU novca kojim Doboš i njegovi suradnici planiraju štošta učiniti.

Izglasavanju proračuna prethodio je aktualni sat te izglasavanje razrješenja s mjesta dopredsjednika Gradskog vijeća Srećka Ivkovića. Podsjetimo, ovaj HNS-ov vijećnik nije se pojavio na dvije sjednice Gradskog vijeća, zbog čega je tjednima visio proračun, a nedolazak je obrazložio bolešću. Vijećnici ”pozicije” u to nisu povjerovali te su predožili njegovo razrješenje, ističući kako su nakon dvogodišnje suradnje naišli na razilaženja u mišljenju vezano uz razvoj, funkcioniranje i ustroj Grada. Ivković je nakon 20-minutnog obraćanja vijećnicima, tijekom kojeg je ustvrdio kako je radio ispravno, najavio ostavke na sve gradske funkcije, osim one vijećničke. Ivković je, obraćajući se vijećnicima, u jednom trenutku rekao kako su dva kuloarska obrazloženja zbog čega ne dolazi na sjednicu. “Jedno je da pomažem HDZ, a drugo da pomažem SDP-u u nastojanju da se riječi gradonačelnika Doboša”, istaknuo je. Naglasio je kako mu se čini da politiku u gradu vodi dogradonačelnik Predrag Stojanović. “Pozicija” nije komentirala navedeno.

Nakon sjednice zadovoljstvo nije skrivao gradonačelnik Doboš.

– Sa sigurnošću mogu reći da je ovo jedan od najboljih proračuna predloženih do sada, težak više od 37 milijuna kuna, i koji sadrži niz kapitalnih projekata od EU novca, među kojima su gradnja stadiona, rekonstrukcija bazena, obnove Doma kulture u Branjinom Vrhu i zgrade bivšeg restorana u Šećerani, kao i povećanje rodiljnih naknada s 500 na 1000 kuna – istaknuo je, naglasivši kako mora dodati još jednu dobru vijest – odbijenu tužbu koncerna Strabag-Saubermacher.I.Getto

Website Apps