KOTRLJANERI U VUKOVARU

16. studenoga 2015.

Udruga za rekreativni biciklizam ‘Kotrljaneri’ organizirala je četvrtu po redu biciklijadu pod nazivom ‘Biciklom tragom sjećanja’ kojom je obilježena dvadeset i četvrta godišnjica sjećanja na žrtvu Vukovara.

index

Sveukupno 60-ak kilometara rekreativne rute vozili su za Vukovar biciklisti iz Virovitice, članovi „Bidon-a“ iz Suhopolja, biciklisti iz Donjeg Miholjca, Valpova, Belišća, Belog Manastira, Nuštra, Našica, Oraslavlja i naravno iz Osijeka. Polazak je bio u nedjelju ujutro u 9,00 sati ispred novo otvorenog centra Protea Sporta u Osijeku, a dolazak u Vukovar oko 11:00h gdje su ih dočekali prijatelji biciklisti iz udruge „Biciklo-Rekreativo“ Vukovar. Zajedno su krenuli put Križa na ušću Vuke u Dunav i zapalili svijeće, nakon čega su stigli i do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje su također zapalili svijeće i poslušali kratko predavanje o značaju i žrtvi Vukovara.

3

Nakon paljenja svijeća na groblju, članovi udruge „Biciklo-rekreativo“ ugostili su ih u svojim prostorijama uz okrjepu, te su nakon kratkog druženja biciklisti krenuli nazad za Osijek.

Biciklisti, njih osamdeset i dvoje vozilo je za žrtvu Vukovara pokazavši kako nikada neće biti zaboravljen.

Baranja.hr

Website Apps