mladi (1)

Do 30. studenoga mlade nezaposlene osobe u dobi od 18 do 29 godina, a koje nisu redovni studenti, mogu slati prijave za sudjelovanje u programu Akademije društvenog poduzetništva i samozapošljavanja. Akademija se sastoji od deset dana besplatne edukacije u prosincu ove i siječnju iduće godine. Program uključuje nekoliko tematskih cjelina u sklopu kojih će sudionici naučiti što je društveno poduzetništvo i po čemu se razlikuje od klasičnog poduzetništva, koji su primjeri uspješnih društvenih poduzeća u Hrvatskoj i svijetu, koje su vještine potrebne za vođenje poslovanja, kako razraditi poduzetničku ideju i napisati poslovni plan, kako voditi poduzeće i planirati dugoročni razvoj te povećati šanse za uspjeh na tržištu, zatim koja je razlika između udruga, zadruga i trgovačkih društava kako i gdje doći do podrške i poticaja za razvoj društvenog poduzeća i (samo)zapošljavanja.

Akademija društvenog poduzetništva i samozapošljavanja provodi se u sklopu projekta “Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih”, koji provodi Udruga za razvoj civilnog društva SMART, u partnerstvu s PRONI Centrom za socijalno podučavanje Osijek, Volonterskim centrom Osijek, Regionalnim info-centrom za mlade Rijeka “UMKI”, Gradom Rijeka i Gradom Osijekom. Cilj projekta je povećati zapošljivost i fleksibilnost nezaposlenih mladih na tržištu rada.

Prijave za sudjelovanje u programu izobrazbe mogu se slati do 30. studenoga na e-mail adresu: osijek@proni.hr. Detalji o Akademiji i prijavnica nalaze se na sljedećim web-stranicama: www.programsalter.hr; www.vcos.hr , www.proni.hr, www.icm-osijek.info. Također, više informacija o mogućnostima sudjelovanja u programu izobrazbe može se dobiti u uredu PRONI Centra za socijalno podučavanje (Šetalište P. Preradovića 7/II, Osijek, telefon: 031 207 428).

Izvor: Glas Slavonije/D. Pavlović

Website Apps