Otkriveno je kojim jezikom govori trogodišnja djevojčica iz Nazorove koja je prije mjesec dana pronađena u Velikoj Gorici.

u-nazorovoj-se-nalazi-trogodisnja-djevojcica-pronadjena-prije-mjesec-dana-velikoj-gorici-86c36093df6be81e53cb42eef92ba96f_view_article_new

Danima se nije znalo kojim jezikom govori djevojčica pronađena na klupi u Velikoj Gorici, a sada je na stranici Are YouSyrious koja je i objavila da se traže roditelji ove djevojčice, objavljeno kako je utvrđeno da djevojčica govori dijalektom bajaš kojim govore Romi u Rumunjskoj, ali i južnoj Mađarskoj i Hrvatskoj.

‘Postigli smo ogroman napredak! Curica priča bajaški dijalekt. Dijalekt rumunjskog jezika kojim govore Romi Bajaši naseljeni na područjuRumunjske, južne Mađarske i Hrvatske. Još uvijek ne znamo gdje je njena obitelj no nadamo se da ćemo saznati uskoro. Hvala vam svima na pomoći’, objavili su volonteri na Facebook stranici.

Ukoliko se jave njezini roditelji, Vlada će financirati DNK analizu kako bi se utvrdio njihov odnos i vratili je obitelji. Ukoliko se roditelji ne jave, djevojčica će vjerojatno biti udomljena.

Danas se javio i muškarac koji tvrdi da je otac djevojčice. Kaže da se posvađao s majkom u parku te da djevojčica ima sestru blizanku i majku u Italiji.

Website Apps