118750

Osječki učenici osnovnih i srednjih škola i ove su godine uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara odali počast stradalima u gradu heroju paleći lampione na kolniku duž Vukovarske ulice.

S ponosom su to učinili učenici Druge gimnazije (jezične) i njihovi vršnjaci iz 1.et4 razreda (tehničari za elektroniku) iz Elektrotehničke i prometne škole, kao i učenici OŠ “Retfala” te Škole primijenjene umjetnosti i dizajna koje smo zatekli kod zgrade Eurodoma na Vukovarskoj ulici.

– Vukovar je grad heroj, njegovi heroji nisu umrli, oni vječno žive – rekla nam je Rebeka Ivanković iz OŠ “Retfala”. Petra Ivanković iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna kaže da su u školi ovih dana mnogo govorili o Vukovaru. U sklopu projekta posvećenog gradu heroju prikupljali su slike i tekstove te pripremali prezentacije o temi Dana sjećanja na vukovarske žrtve.

Kod Spomenika hrvatskom domobranu u Parku kralja Držislava položeni su vijenci i zapaljene svijeće u počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i građanima Vukovara. Uz molitvu za sve žrtve Vukovara velečasni Ivan Jurić, župnik Župe Preslavnog Imena Marijina, dojmljivim je riječima, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim, podsjetio na žrtvu Vukovara. Rekao je da ne smijemo zaboraviti da se i danas diljem svijeta vode ratovi i da ljudi stradaju u terorističkim napadima.

Izvor: Glas Slavonije/Vesna Latinović

Website Apps