ADVENT U KNEŽEVIM VINOGRADIMA

15. prosinca 2015.

Nakon karanačkog Zimskog vašara i Čvarak-festa, te provoda u Dardi uz dvorac Esterhazy i jezero Đolu, baranjska adventska ”čarolija” nastavljena je prekjučer u Kneževim Vinogradima. U sklopu Advetna u Baranji, višednevne manifestacije koju organizira TZ Baranje, u crkvi svetog Mihaela arkanđela, održan je koncert na orguljama Jozsefa Angstera, uz vokalni ansambl Brevis iz Osijeka. Koliko slični događaji nedostaju Baranji dokaz su brojni posjetitelji koncerta. Dok je u crkvi trajao koncert, na trgu u Kneževim Vinogradima otvoren je Božićni sajam. Posjetitelje iz cijele Baranje, koji su se unatoč magli probili do trga, dočekalo je 30-ak štandova s autohtonim delicijama, rukotvorinama, zimnicom, kolačima, langošicama, kuhanim vinom, božićnim ukrasima (…). Na bini su se izmjenjivali izvođači, počevši od učenika osnovnih škola iz Kneževih Vinograda i Zmajevca, preko polaznika vrtića Zeko te KUD-a Jozsef Atilla iz Zmajevca, pa do skupine Trilium. Nakon koncerta u crkvi svetog Mihaela arkanđela, na trg su stigle i ”Brevisice”, počastivši svojim nastupom sve koji u crkvi nisu našli mjesta.

– Ovakvih događanja Kneževim Vinogradima sigurno treba. Ne bi bilo zgorega da budu organizirana bar jednom mjesečno – rekao nam je Damir, koji se s obitelji i prijateljima prošetao trgom i uživao u programu. Najmlađima iz brojne ekipe favorit u ponudi bile su slasne božićne palačinke ili pizze, dio odraslih se odlučio za nešto ljuće, ali ipak slasne kobasice, odnosno kuhana vina vrhunskih baranjskih vinogradara. Ženski dio ekipe kući je ponio kuhače i slične predmete, kao i božićne ukrase. Ovaj dio Adventa u Baranji, uz TZ Baranje, suorganizirali su tvrtka Kneževi parkovi i Općina Kneževi Vinogradi.

– Za prvi put mislim da je bilo u redu. Već iduće godine ispravit ćemo sve nedostatke i za posjetitelje prirediti još atraktivniji program – poručio je Krešimir Kramarić, donačelnik Općine, naglašavajući kako je zadovoljan velikim odzivom, kako mještana Kneževih Vinograda, tako i onih koji su stigli iz drugih dijelova Baranje.I.Getto

Website Apps