DJECA IZ JAGODNJAKA NA LEDU

14. prosinca 2015.

Kad smo se na poziv Osnovne škole Jagodnjak uputili na Gradsko klizalište gdje su učenici od petog do osmog razreda te škole imali zanimljivu rekreaciju na ledu, nismo mogli vjerovati vidjevši kako besprijekorno kližu.

To je bilo dosta neobično jer od 58 učenika koliko ih se ondje okupilo možda je jedno ili dvoje već klizalo, a ostali su klizaljke vidjeli prvi put!

Za ovo, njima nezaboravno iznenađenje zaslužna je Margareta Vučak, nastavnica povijesti u OŠ Jagodnjak koja je, kaže, kao tinejdžerica bila u prilici doći na klizalište kad god je poželjela, a njezini učenici to nisu u mogućnosti.

– Meni je klizalište uvijek bilo omogućeno i vrlo pristupačno, a kad sam čula da gotovo nitko od njih nije nikada klizao, pala mi je na pamet ideja da ih odvedem na Gradsko klizalište. Iako su im roditelji uglavnom nezaposleni, toliko su bili oduševljeni idejom da su sve sami platili, a toliki je bio odaziv da su jedva svi stali u autobus – ispričala je nastavnica Vučak, dodajući da mnogi od njih nisu niti znali način obuvanja klizaljki, no na ledu su se snašli kao na travi! Naime, većina njih kod kuće ima koturaljke i sami iskustveno kažu da je to vrlo slično. Održavaš ravnotežu, pojašnjavaju, i čuvaš se od mogućeg pada. I doista, tek je nekolicina “poljubila led”, dok su ostali samouvjereno klizali u krug, uz pomoć nastavnice, ali i svojih vršnjaka koji su već ranije posjetili klizalište.

– Prijateljica Aleksandra Dorić pomaže mi održati se na ledu, i baš mi je super! Pomažu nam i voditelji i odlično je. Iskreno, malo strahujem da neću pasti na glavu, ali valjda ću uspjeti otklizati do kraja bez pada – rekla je 12-godišnja Jelena Okolić, pojašnjavajući da je naučila kako noge mora držati skupljene i spustiti tijelo kako bi održala ravnotežu. Za sat vremena koliko je ondje provela naučila je to i godinu dana starija Anja Ivković, koja kaže da je prvi put kročila na led i baš kao i svi njezini školski prijatelji koji su se odazvali ovom zanimljivom prijedlogu, zahvalna je nastavnici Vučak što se dosjetila povesti ih ondje gdje su se (unatoč nekolicini padova) nezaboravno proveli!

Marija MIHELIĆ
Website Apps