Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš i njegovi suradnici u ponedjeljak će u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije razgovarati s predstavnicima tvrtke WYG savjetovanje, koji su prošli na međunarodnom natječaju za konzultante prilikom realizacije Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije pilot područja malih gradova na ratom pogođenim područjima, koji provodi spomenuto Ministarstvo, a u cijelosti se financira iz fondova EU-a. Podsjetimo, riječ je o programu koji bi trebao jamčiti određena sredstva za rješavanje specifičnih razvojnih problema. Beli Manastir trebao bi dobiti ukupno 24 milijuna eura, zaključno s 2023. godinom, a gradski čelnici novac planiraju potrošiti na niz projekata, među kojima gradnju dječjeg vrtića, gradskog stadiona, obnovu bazena, dijela komunalne infrastrukture, razvoj gospodarstva i slično.

– Sastanak u Zagrebu poslužit će za dogovaranje daljnjih koraka prema realizaciji projekta. U prvom se redu to odnosi na izradu takozvanih intervencijskih planova, nužnih za realizaciju – objašnjava Doboš, napominjući kako će konzultanti izraditi i analizu stanja u gradovima obuhvaćenim programom. Belomanastirska će ekipa kao prioritete za iduću godinu izdvojiti i gradnju novog stadiona, kao i pomoć gospodarstvenicima koji planiraju proširiti proizvodnju.

pdv

– Prije svih ovdje mislim na tvrtke Starco, Ecocortec i Eko vrelo – kaže Doboš, naglašavajući kako je poziv na sastanak u Zagreb najbolji odgovor pesimistima iz redova oporbe koji su skeptični pri spomenu EU novca. Stoga su, podsjetimo, bili protiv proračuna oslonjenog upravo na EU novac, tvrdeći kako on stoji na – klimavim nogama.I.Getto

Website Apps