images (1)

 

BELI MANASTIR – Približno 8000 četvornih metara zemljišta u belomanastirskoj Poslovnoj zoni – zapad želi zakupiti jedna poljska tvrtka. Bavi se proizvodnjom stiroporskih blokova, na bazi takozvanog HCH sistema.

– Mislim da je ponuda prilično ozbiljna. Angažirali su odvjetnika čiji je ured u Belom Manastiru, kako bi im ishodio nprijeko potreban OIB i ostale dokumente, nakon čega planiraju krenuti u realizaciju projekta – kaže gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, naglašavajući kako će, za početak, zaposliti između 20 i 30 ljudi. U budućnosti, dodaje, broj novozapolenih trebao bi biti još veći, ali o tome će, kaže, razgovarati kada “prvi ašovi budu zabodeni u zemlju”.

Ako je suditi prema informacijama koje je gradskim vijećnicima podijelila Maria Gunzinam, direktorica belomanastirske tvrtke Privilegium, poljska investicija ne bi trebala biti jedina u Belom Manastiru. Pismo namjere na adresu gradske uprave poslao je i Christian Heinzl, senator u njemačkom Senatu za gospodarstvo.

“Nakon konzultacije s našim partnerima u zapadnoj Europi, slobodan sam vam priopćiti da smo nakon dovršetka studije već pronašli ulagače za određeni dio površina u industrijskoj zoni. Riječ je o izgradnji poslovnog parka za zainteresirane investitore iz zapadne Europe”, stoji u Heinzlovu pismu, koje se nastavlja riječima kako ulagači postoje, ali uz određene uvjete. Riječ je, dodaje Heinzl, a na što je vijećnike upozorila i Gunzinam, o izradi studije o ekonomičnosti, koju bi trebala sufinancirati lokalna samouprava.

– Interes postoji za zone u Belom Manastiru, Kneževim Vinogradima i Vukovaru. Kapital ne čeka pa treba brzo odlučiti – rekla je na sjednici Gradskog vijeća Gunzinam.

Za nekoliko dana, istakno je Doboš, bit će sazvana još jedna sjednica Gradskog vijeća, ovaj put tematska, s jednom ili dvije točke dnevnog reda, a na kojoj bi se vijećnici trebali izjasniti prihvaćaju li sufinanciranje izrade studije potrebne za realizaciju projekta. U svakom slučaju, poduzetnički bi duh trebao biti presudan u realizaciji mogućih projekata.

Izvor:Glas Slavonije/Ivica Getto

Website Apps