23. ZIMSKA MATEMATIČKA ŠKOLA ZA OSNOVCE

U organizaciji OŠ Mladost, Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, danas (29. prosinca) u OŠ Mladost održava se tradicionalna 23. Zimska matematička škola za učenike osnovnih škola. Početak je zakazan za 8.30 sati.

Voditelji Zimske matematičke škole su Ana Martinčević, profesorica matematike i fizike, Goranka Janjić, učiteljica razredne nastave, Josip Jukić, ravnatelj OŠ Mladost, te Kristian Sabo, predsjednik Udruge matematičara Osijek.

Prijavljeno je 220 učenika iz osam škola s područja grada, kao i učenici iz osnovnih škola iz Bilja, Čeminca, Tenje, Belog Manastira i Laslova. Riječ je o darovitim matematičarima, učenicima od 4. do 8. razreda osnovne škole.

Održat će se ukupno 11 radionica i predavanja iz područja osnovnoškolske matematike. Obuhvaćen je širok spektar tema, od zabavnih do vrlo zahtjevnih sadržaja, a sve ciljano potiču razvoj matematičkih kompetencija i vještina. Naglasak je dan i na korištenje web alata i digitalne tehnologije, koja je bliska današnjoj djeci.

Predavači su nastavnici zaposleni u osječkim osnovnim školama te školama u Bilju, Čemincu, Ernestinovu, Vinkovcima te studenti Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Gost predavač je Lidija Kralj, profesorica matematike i informatike iz OŠ Veliki Bukovec.

 

Izvor: Glas Slavonije/V.L.

Website Apps