Darđani su konačno odahnuli. Nakon gotovo pet godina, u njihovom je mjestu napokon završena jedna od većih općinskih investicija – kanalizacija. Čitav niz problema pratilo je njezinu gradnju, ali se Krunoslav Rob, direktor darđanske Vodoopskrbe, na njih ne želi osvrtati.

– Problemi su iza nas. Sada nam je cilj do kraja godine na sustav priključiti više od 220 kućanstava koji su podnijeli zahtjeve za priključak – priča Rob, napominjući kako je cijena priključka 2500 kuna, plativo u 24 mjesečna obroka. Objašnjava kako na red prvo dolaze kuće u državnom vlasništvu, a potom, najvjerojatnije već idućeg tjedna i stambeni blokovi. Ističe kako je u Dardi približno 800 potencijalnih priključaka pa sve oni koji nisu podnijeli zahtjev poziva da to učine što hitnije u sjedištu Vodoopskrbe. Nakon Darde, prve priključke trebali bi dobiti i stanovnici Meca.

– U tijeku je gradnja kolektora, a rok za završetak radova kraj je rujna iduće godine. Po završetku tehničkog pregleda stanovnici Meca odmah će dobiti mogućnost izrade priključaka jer smo sve predradnje unaprijed odradili – tvrdi Rob. Stanovnici dva ostala općinska mjesta, Švajcarnice i Uglješa, još će se malo strpjeti. Projekti su, kaže Rob, nominirani, ishođene sve potrebne dozvole pa valja samo čekati raspisivanje natječaja. U ingerenciji Vodoopskrbe je i općina Bilje.

– Što se naselja Bilje tiče, tamo je na sustav kanalizacije priključeno 500-injak kućanstava. Na priključak čeka njih 20-ak i nadam se da će ga dobiti u što kraćem roku – podvlači. Nakon Bilja, na red će doći Kopačevo, za koje je sva potrebna procedura odrađena, a očekuje se raspisivanje natječaja. I.Getto

Website Apps