GRABOVAČKA KOBASIJADA 2016

6. siječnja 2016.

Baranjsko selo Grabovac će ove subote ponovo biti u fokusu svih ljubitelja nadaleko znanog baranjskog proizvoda – kobasice.

Tradicionalno, početkom prvog mjeseca u Grabovcu se organizira kobasijada. 18 po redu održat će se u subotu 09.01. u prostorijama DVD-a Grabovac. Iz razgovora sa Marijanom Dušićem doznali smo da je  ovogodišnja  kobasijada izazvala veliko zanimanje kod proizvođača kobasica iz Baranje ali i ostatka Slavonije, pa se tako očekuje da će na ovogodišnje ocjenjivanje stići više od rekordnih 46 prošlogodišnjih uzoraka.

Kobasice

 

Svi zainteresirani  mogu prijaviti svoje proizvode do 9. siječnja , te na ocjenjivanje dostaviti jedan par kobasica. (dodatne informacije Marijan Dušić 095-858-9691) .

Ocjenjivanje počinje u 19 sati a cijelo vrijeme trajati će zabavni program uz nastup uživo baranjskih glazbenika.

Svi učesnici dobivaju diplome a troje prvoplasiranih i prigodne poklone organizatora. Nakon ocjenjivanja svi okupljeni, natjecatelji i gosti moći će kušati domaće kobasice, te nastaviti uživati u zabavnom programu.

Ova, sada već tradicionalna manifestacija dokaz je da se i  bez velikih sredstava ali sa puno rada i osobnog angažmana  može oranizirati događanje koje je prepoznato kao mogućnost predstavljanja proizvođača domaćih proizvoda, u ovom slučaju kobasica, ali i na kojem izuzetno dobra zabava traje do dugo u noć.

Iva Arači/baranja.hr

Website Apps