ODBAČENE KAZNENE PRIJAVE

23. siječnja 2016.

Istina ipak na kraju ispliva i skine ljagu s osoba u koje pojedinci iz suprotne političke opcije “pucaju” neosnovanim objedama. Zadovoljan što je napokon Državno odvjetništvo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek, odradilo svoj posao i u svojem očitovanju odbacilo kaznene prijave bivše općinske načelnice Ružice Bilkić protiv političkih suparnika, načelnik Općine Bilje Željko Cickaj odlučio je podijeliti tu informaciju, ali i protiv Bilkić pokrenuti postupak zbog neosnovanog prijavljivanja.

– Sjećate li se naslova kako je Ivica Todorić zemljište u Bilju dobio za 6 milijuna kuna ispod cijene, koji je 2013. godine osvanuo na jednom od portala? Tekst, osim što je podigao medijsku prašinu, pokrenuo je i predstavnike nadležnih državnih djela da utvrde činjenično stanje. U dogovoru s predstavnicima Uskoka objavili smo dokument koji potpisuje zamjenica ravnateljice Zorka Jumić pa ću ga ovdje prepričati jer smatram da je to važno zbog istinitog informiranja javnosti koja je dovedena u zabludu. U njemu se navodi kako u povodu kaznenih prijava koje je ranija načelnica Općine Bilkić podnijela protiv Žarka Zelića kao načelnika Općine, svih članova Općinskog poglavarstva i pročelnice, provedenim izvidima nisu utvrđene osnovne sumnje o počinjenju bilo kojeg kaznenog djela iz nadležnosti tog ureda, a ni bilo kojeg drugog kaznenog djela za koje se progoni prema službenoj dužnosti. U odnosu na navode iz prijave vezano uz prodaju zemljišta u Poslovnoj zoni Sjever Bilje, detaljno provedenim izvidima, i to pribavljenom materijalnom dokumentacijom kao i obavijesnim razgovorima utvrđeno je kako su sve odluke vezano uz raspisivanje natječaja i prodaju zemljišta u Zoni donosila za to nadležna tijela Općine, dok su u pojedinačno zaključenim ugovorima s kupcima zemljišta ugovorene posljedice za slučaj neispunjenja preuzetih ugovornih obveza. Osim iznesenog, provedenim izvidima nisu utvrđene osnovne sumnje o počinjenju bilo kojeg kaznenog djela ni u odnosu na navode iz prijave o nepravilnostima pri prodaji građevinskog zemljišta na lokaciji Konkološ, Ulica Eugena Savojskog i Zagrebačkoj ulici u Bilju – pojašnjava Cickaj.

– Tijekom izbora, nažalost, neki misle da je dozvoljeno sve i svašta, za neke sam bio lopov, manijak… Mislili su da istina neće isplivati i da se neće doznati. Neće to tako proći, poduzet ću sve korake da oni koji se ne libe raditi ovakve stvari budu sankcionirani, a uporan sam i strpljiv, pa neću odustati – zaključio je Cickaj. D. Pejić

Website Apps