Drugi forum kulturnog i obiteljskog turizma okupio je i predstavnike Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka u Kneževim Vinogradima. Među organizatorima skupa u Vinariji “Belje” su – HGK Županijska komora Osijek i Turistička zajednica Baranje.

2. forum kulturnog i obiteljskog turizma

Tema su inovacije u kulturnom i obiteljskom turizmu. Novinarima se predstavila nova pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica. “Ne može se više događati da se Baranja loše predstavlja. Sjećate se onog lošeg filma? “, poručila je Brzica najavivši kako se “više neće događati da se ne zna gdje je Baranja – jer će od danas to jedna Slavonka kontrolirati.”
Predsjednica Hrvatskog društva kulturnog turizma iz Osijeka Jesenka Ricl – ujedno i dopredsjednica Sekcije kulturnog turizma pri Županijskoj komori Osijek HGK – smatra kako je destinaciju moguće brandirati kroz procese suradnje javnog, civilnog i privatnog sektora, na holistički način.
“Slavonija, Baranja i Srijem su prostori kapitalnih ulaganja u izgradnju kulturnih institucija kojima je za daljnji razvoj potreban zamašnjak. Inovacije u kulturi i digitalna revolucija su rješenja koja kontinent mogu približiti digitalnim korisnicima. Drugo rješenje je organizacija događanja, festivala koji svojim sadržajem privlače domaće i strane posjetitelje i pune smještajne kapacitete, a ponuđači dodatnim proizvodima i uslugama mogu oplemeniti i ići ukorak s posebnostima, događanjima i ponudom kulturno muzejskih insitucija.”
Direktor Turističke zajednice Baranje Matej Perkušić istaknuo je kako je glavni cilj Turističke zajednice Baranje njezino postavljanje kao turističke destinacije na kartu svijeta. Prikazao je projekt obnove parka u Kneževu i uređenja Dvorca Esterhazi.

Marija Petrinović

Website Apps