SAVJET MLADIH OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE PREDSTAVIO PROJEKT “BUDI I TI PODUZETNIK”

97ac0e5f384cd3dbf7c9a09e9d87f9f9

Savjet mladih Osječko-baranjske županije osmislio je zajedno sa svojim partnerima projekt “Budi i ti poduzetnik”, koji ima za cilj pomoći mladim poduzetnicima da ostvare svoje poslovne zamisli te zaposle sebe i druge, umjesto da se isele u neku stranu zemlju u potrazi za svojom budućnošću.

Kako je novinarima istaknula Donna Šimatić, predsjednica Savjeta mladih, namjera je kroz ovaj program mladim poduzetnicima omogućiti osposobljavanje i prikupljanje korisnih informacija kako bi mogli pokrenuti svoj posao.

– Tim projektom poduzetnicima početnicima pružit će se potpora i cjelokupno praćenje poslovanja u razdoblju od pet mjeseci. Dva mjeseca ovaj će projekt finacirati županijski Savjet mladih, a tri mjeseca tvrtka Recupero. Potpora uključuje kompletno knjigovodstveno praćenje, pravno savjetovanje i informacije o aktualnim natječajima i izvorima financiranja iz odgovarajućih fondova Europske unije. Za poduzetnike će se organizirati i osposobljavanje s temama od osnivanja trgovačkog društva, računovodstva i financija do upravljanja ljudskim potencijalima i prodaje. Na projektu “Budi i ti poduzetnik” mogu se prijaviti tvrtke na području Osječko-baranjske županije koje su u postupku osnivanja ili se tek planiraju osnovati, odnosno tvrtke koje su počele s radom prije najviše dvije godine. Prijave će se zaprimati sve do 25. ožujka, a broj tvrtki uključenih u ovaj projekt neće biti veći od 20. Jedan od partnera u ovom projektu je i Kreativna radionica Šubi-dubi. Potanke informacije mogu se pročitati na internetskoj stranici Osječko-baranjske županije te na internetskoj stranici tvrtke Recupero – rekla je Šimatić.

Dožupan Dragan Vulin istaknuo je kako i ovaj program financira Osječko-baranjska županija te je također dodao i kako se njime žele osnažiti mladi poslovni ljudi u svojim poslovnim zamislima kako bi se zaustavilo masovno iseljavanje iz Osijeka i Slavonije te potaknulo zapošljavanje. Svrha je da se mladi poduzetnici okupe, osposobe i motiviraju kako bi pokrenuli vlastiti poduzetnički pothvat. D. Celing

Website Apps