Restoran Baranjska kuća, Turistička zajednica Baranje i Mjesni odbor Karanac su i ove su godine organizatori Proljetnog vašara u Karancu u sklopu kojega se održava veliki sajam domaćih proizvoda: vina, rakije, suhomesnati proizvodi, domaća peciva, drvene igračke, med, suveniri i dr..
Na Cvjetnu nedelju, 20.03. sa početkom u 10 sati na sajamskoj livadi uz katoličku crkvu počinje sada već tradicionalni Proljetni vašar u Karancu.
Gosti će moći uživati u bogatoj baranjskoj gastro ponudi, prikazu starih običaja i zanata, kao i izboru najteže i najveće slanine.
Najmlađi će moći uživati na eko – ringišpilu, jahati na ponijima ili se provozati vlakićem, a za one nešto starije, tu su tamburaši.
Donosimo vam program ovogodišnjeg vašara uz poziv da svakako prisustvujete ovom po svemu drugačijem događaju.
10:00 – otvaranje vašara
– raznovrsni domaći proizvodi: vina, rakije, zimnice, med, suveniri, drvene igračke, pletene košare i dr.
Prezentacija novo-starih pekarskih proizvoda: ”Kruh s domaćom slaninom” i ”Seljačka poderana pogača s domaćom slaninom”
11:00 – vatrogasna vježba ”Požar 1826.”
– prikaz gašenja požara starim vatrogasnim kolima iz 1826. godine
13:00 – ”PRINCEZA PUŠNICE” – izbor najveće, najdeblje i najljepše slanine
– vaganje slanina
– proglašenje pobjednika
Iva Arači/baranja.hr