Osječka barokna jezgra Tvrđa ugostila je dio britanske kraljevske obitelji princa od Walesa  CHarlesa i njegovu suprugu vojvotkinju od Cornwalla , Camillu Bowles.

Nakon pozdravnih govora domaćina osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića i gradonačelnika Ivana Vrkića kraljevski par se uputio na obilazak štandova na kojima je predstavljeno sve bogatstvo tradicionalnih proizvoda Slavonije i Baranje.

 

Na štandu Udruge proizvođača rakije iz voća UPRIV iz Kneževih Vinograda upoznati su sa proizvodnjom vrunskih voćnih rakija koje se već cijelo desetljeće proizvode u Kneževoj destileriji te su i kušali ovaj tradicionalni baranjski proizvod – princ Kneževu rakiju a vojvotkinja Camilla Jelin liker.

U obilasku ostalih izlagača upoznali su se sa proizvođačima sira, vina, kulena kao i sa izradom zlatoveza i ostalih proizvoda ručnog rada koji se njeguje na ovim prostorima.

Obilazak Slavonije i Baranje se nastavlja ali kraljevski par se razdvaja – princ odlazi u posjet Zlatnoj gredi u Baranji a vojvotkinja odlazi u ergelu u Đakovo.

Iva Arači/baranja.hr

 

Website Apps