SIREVI I MLIJEČNI NAMAZI NA POLICAMA

114739_2f521196da227ca4632a

BELI MANASTIR – Približno 15.000 kuna vrijedna je roba (mliječni proizvodi) koju je Dukat darovao belomanastirskoj udruzi Prijatelji svetog Martina, jedinoj u Baranji koja je uspjela otvoriti dvije socijalne trgovine – jednu u Belom Manastiru, drugu u Popovcu. Potezom Dukata ugodno je iznenađen Igor Jakobfi, predsjednik udruge.

– Dukatu smo zamolbu poslali još ranije. Kada je na snagu stupio novi pravilnik, Dukat ju je razmotrio, kontaktirao nas i nakon desetak dana poslao robu – kaže Jakobfi, izražavajući nadu u nastavak suradnje.

Dukat se tako pridružio dosadašnjim većim donatorima, tvrtkama Ascommerce, Kraš i Kandit. Prijatelji svetog Martina skrbe se o 305 ljudi ili 95 socijalno ugroženih obitelji, premda su potrebe znatno veće. Jakobfi tvrdi kako bi se, prema njihovim kriterijima, mogli skrbiti za još najmanje 300-tinjak osoba, dakako, kada bi bilo dovoljno robe.

– Svakih šest mjeseci zaprimamo nove zahtjeve. Upravo je u tijeku zaprimanje zahtjeva za idućih šest mjeseci. Evidentiramo sve, ali upozoravamo kako smo ograničeni s robom – kaže, napominjući kako bi udovoljili svim potrebama kada bi se, eventualno, pojavila dva-tri donatora poput Dukata. I nadalje većinu robe i novca skupe u humanitarnim akcijama, najčešće na belomanastirskom središnjem trgu. Lani su u dvjema socijalnim samoposlugama podijelili potrepština u vrijednosti od 70.000 kuna. I nadalje čekaju sve potrebne dozvole za trajni humanitarni rad. Jakobfi kaže kako će dozvole sigurno stići, ali, “zahvaljujući” bezrazložnom administrativnom kompliciranju, ne može sa sigurnošću reći kada.

 

Izvor:Glas Slavonije/I.Getto

Website Apps