SRC Bazeni u Kneževim Vinogradima svoja vrata otvaraju 26. svibnja, a otvaranje će biti obilježeno prigodnim programom, kaže Damir Paulić, direktor tvrtke Kneževi parkovi, koja o bazenima skrbi nakon prošlogodišnjeg raskida ugovora o koncesiji između Općine Kneževi Vinogradi i osječke Gradnje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Smisao SRC Bazeni nije samo kupanje, nego osmišljavanje drugih sadržaja. Tako smo odlučili da ovaj lijepo uređen ambijent bude dostupan u cijelom proljetno-ljetnom razdoblju, pa i duže. Škole, druge ustanove te obitelji mogu na njima planirati izlete i odmore, odnosno uživati u šetnji i razgledavanju. Zato i otvaramo bazene nešto ranije nego što je uobičajeno – objašnjava Paulić, napominjući kako za ljeto priprema i veliki broj različitih događanja.

Podsjeća i na ne tako mala ulaganja u kvalitetu vode, te planove za blisku budućnost, kada bi cijeli kompleks trebao biti obogaćen novim sadržajima. Osim materijalnog ulaganja u filtre, postrojenje, restoran i zelenilo, dodaje kako je uloženo jako mnogo rada i truda svih djelatnika tvrtke Kneževi parkovi, odnosno Općine Kneževi Vinogradi.

– Ako netko to želi, kupati se može već u četvrtak, ili tijekom vikenda, premda temperature još nisu ugodne. Voda je ispravna, spasioci angažirani, pa tko voli nek’ izvoli – kaže Paulić, dodajući kako isključivo o vremenu ovisi koliko će kupača ove godine pohoditi “suljoški” SRC, koji je prošle sezone posjetilo njih više od 20.000 kupača. U cijeloj je priči važno dodati kako na prve goste, od četvrtka pa nadalje, čeka i restoran Panon s raznovrsnom ponudom, a uskoro će proraditi vinoteka i kušaonica vina.

Ulaz na SRC u četvrtak će biti besplatan, a planiran je nastup djece i mladih pod vodstvom SKOK kluba. SKOK klub, naime, toga dana, petu godinu zaredom, organizira akciju Prohodajmo srce Baranje. Riječ je o šetnji preko Banovog brda koja završava na bazenima u Kneževim Vinogradima. Nakon šetnje, članice SKOK kluba i GD Beli Manastir (oko 14 sati), organizirat će rekreacijski i zabavni program u kojem mogu sudjelovati i oni koji nisu bili raspoloženi za šetanje. I. Getto

Website Apps