QUADRILLA U BELOM MANASTIRU

17. svibnja 2016.

Još jedna generacija maturanata triju belomanastirskih srednjih škola (Gimnazije, Prve i Druge srednje škole), 12. po redu, od najljepšeg životnog doba oprostila se francuskim kraljevskim plesom – quadrillom.

Njih 200-injak uvježbavalo ju je približno dva mjeseca, a njihov su “ples zrelosti” na središnjem gradskom trgu pratili roditelji, prijatelji i brojni slučajni prolaznici. Dio njih nastavit će sa školovanjem na nekom od fakulteta, a “ostatak” će se priključiti rijeci od približno 6000 nezaposlenih Baranjaca. “Prvo fakultet, a onda na put”, slikovito je objasnio jedan od belomanastirskih maturanata, izražavajući nadu da će, ipak, u Hrvatskoj naći posao. Većina ih, u stvari, tako razmišlja. “Svjesni smo da ćemo teško do posla, ali ljudski je nadati se” poručila je skupina maturanata, barem  nekoliko trenutaka neopterećena onim što ih čeka.

“Danas ćemo slaviti, a sutra već počinju pripreme za državnu maturu. Držite nam šipke” dodala je maturantica Ivana, koja planira nastaviti školovanje na Filozofskom fakultetu. Mnogo uspjeha u daljnjem životu poželjela im je predsjednica belomanastirskog Gradskog vijeća, Jadranka Sabljak. (I.G.)

Website Apps