Poprilično se iznenadio 27-godišnjak iz Belog Manastira kada je u kladionici Super sport na belomanastirskom središnjem trgu pokušao podići ostvareni dobitak. Umjesto da mu isplati približno 1400 kuna, koliko je pisalo na listiću, djelatnica u kladionici priopćila mu je da je listić – već isplaćen! Komu je isplaćen nije mu mogla odgovoriti, a informaciju o tome nisu mu htjeli dati ni u središnjici Super sporta u Zagrebu.

Tek kada je cijeli slučaj prijavljen policiji, ispostavilo se da je listić isplaćen računalnim putem. Belomanastirac je, naime, dobitni listić prije isplate fotografirao i objavio na društvenoj mreži. Objavu je, pak, vidio maloljetnik, koji je dobitak “skinuo” na način da je prepisao broj listića i kod, nakon čega je obavio uplatu na račun. Policija nije priopćila na čiji je račun dobitak uplatio. Prema pravilima Super sporta, ali i zakonskim odredbama, kladiti se mogu samo osobe starije od 18 godina, pa maloljetnici, stoga, na svoje ime ne smiju imati ni otvoren takozvani konto za internet-klađenje.

Kladioničari objašnjavaju da je Super sport nedavno kao novinu u kladionice uveo brzu uplatu na vlastiti račun. Kako dobitnik ne bi po isplatu morao odlaziti u kladionicu, dovoljno je da kod i broj dobitnog listića upiše na svoj konto (internetski račun otvoren u kladionici) i kladi se preko Interneta. Pri tome vjerojatno nisu ni razmišljali da će dobitnici na društvenim mrežama objavljivati dobitne listiće i tako nekomu pružiti priliku da prisvoji tuđi novac. Najvjerojatnije na taj način maloljetnik je “napunio” svoj ili nečiji konto.

Kako saznajemo, nesretni i neoprezni 27-godišnji kladioničar nije čest gost kladionica. Hoće li nastaviti klađenje pokazat će vrijeme. Nismo uspjeli saznati je li mu novac od klađenja poslije isplaćen. Sličnih slučajeva, kažu u belomanastirskim kladionicima, do sada nije bilo.

I.Geto

Previous Post
«
Website Apps