MARATON KROZ BARANJU

18. kolovoza 2016.

U povodu 25.godišnjice sjećanja na progonstvo i  stradavanje baranjaca u Domovinskom ratu,udruga maratonaca virovitičko-podravske županije˝Glasnici istine˝organizira u subotu 20.08.2016 godine 6.Memorijalni maraton ˝Da se ne zaboravi Baranja´91˝koji će se trčati od Osijeka do Batine.

Maraton_10

Start maratona koji nije natjecateljskog karaktera  je predviđen za 08.00 sati dok se na ciljnom odredištu u Batinskoj luci na Dunavu sudionici  ovog događaja očekuju oko 13.30 sati. gdje će ih već tradicionalno dočekati načelnik općine Draž Stipan Šašlin i Martina Terzić ispred turističke zajednice općine Draž sa suradnicima.

Na memorijalnom maratonu sudjelovati će maratonci iz Zagreba,Osijeka ,Kutine ,Slatine ,Slavonskog Broda,Nove Gradiške  te  baranjski trkači iz Grabovca , Vardarca i Kneževih Vinograda.

Predsjednik udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝organizatora ovog Memorijalnog maratona je slatinski ultramaratonac Pavo Tutenov ,baranjac rodom iz Draža koji je i inicijator i začetnik ovog maratona te osoba sa ponajviše istrčanih memorijalnih utrka u Hrvatskoj (102).

Svoj  dolazak najavilo je  nekoliko poznatih ultramaratonaca kao i legendarni zagrebački ultramaratonac Duško Štrbac koji je nedavno istrčao svoj Zavjetni ultramaraton od Zagreba do Pakraca u dužini od 127 km.

Tijekom trčanja maratonci će zastati na Biljskoj cesti  ,Bilju  i Kneževim Vinogradima gdje će sa predstavnicima općina i udruga proisteklih iz Domovinskog rata odati počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima a zastati će već tradicionalno i u Vardarcu kod obitelji Bočkai Ištvana te u Grabovcu gdje ih očekuje obitelj Grofec i načelnik općine Čeminac.

Maraton_22

˝Glasnici istine˝ pozivaju stanovništvo Baranje na pravcu kretanja maratonaca ( Osijek-Bilje-Vardarac-Kneževi Vinogradi-Batina)da   im  daju podršku i potporu u održavanju ovog memorijalnog maratona  te :

..˝da se ne zaboravi Baranja ´91˝

Website Apps