Problemima s parkiranjem u središtu Belog Manastira djelomice bi trebao doći kraj. Posljednjih dana samo je u Ulici Alojzija Stepinca sagrađeno desetak parkirnih mjesta, po pet na njezinom sjevernom i južnom dijelu. Nadalje, u tijeku je gradnja nekoliko parkirnih mjesta u Ulici Vladimira Nazora (kod pekare Baranja), a nakon toga krenut će gradnja parkirališta u istoj ulici, ali nešto istočnije. Na red će doći i Šećerana, gdje će biti još pet novih parkirališta.

– Inicijativu za gradnju novih parkirališta pokrenuo sam prije svega nakon žalbi građana, posebice zbog situacije u dijelu Ulice Alojzija Stepinca – priča Marko Bogatić, zamjenik gradonačelnika. Naglašava kako su se ljudi bunili zbog parkiranja na zelene površine, koje su se kasnije pretvarale u zemljane ili blatne površine, te zbog nemogućnosti parkiranja bliže pošti ili zbog stvaranja gužvi u ulicama koje gravitiraju prema gradskom središtu. Za parkirališta sagrađena do sada, te ona koja su u planu, iz gradskog će proračuna biti izdvojeno stotinjak tisuća kuna vlastitih sredstava.

Važno je istaknuti kako u Belom Manastiru, kada se izuzmu ona u Ulici Petefi Šandora, već dugo nije sagrađen značajniji broj novih mjesta za parking, dok ih je nekoliko desetaka netragom nestalo. Najviše u Stepinčevoj, koja je postala dvosmjerna, pa stanari tamošnjih zgrada i nadalje muku muče s parkiranjem metalnih ljubimaca ispred zgrada. Isto tako, dio parkirališta izgubljeno je gradnjom središnjeg gradskog trga, pa nije rijetkost da obližnja zelena površina, inače u vlasništvu Mercatora, vrvi parkiranim automobilima. Mjesta za parkiranje rješava već nekoliko saziva gradskih uprava. Posljednje značajnije ulaganje zabilježeno je prije desetak godina, u vrijeme mandata gradonačelnika dr. Davorina Bubalovića, kada je izgrađeno 40-ak parkirališta unutar stambenih blokova u Stepinčevoj i 20-ak uzduž same ulice. Za veći broj parkirališta pobrinuo se i Lidl, ispred čijeg je poslovnog objekta sigurno najveće parkiralište u gradu. Prema neslužbenim informacijama, u Belom Manastiru je približno 4000 registriranih automobila, a gradskim ulicama prosječno ih prođe više od 5000. Gradski oci za sada ne razmišljaju o naplati parkiranja.I.Getto

Website Apps