Udruga za rekreativni biciklizam ‘Kotrljaneri’ iz Osijeka organizirala je tradicionalni III. po redu Kotrljanerski doručak koji svake godine okuplja sve više zaljubljenika u biciklizam. I ove godine doručak je održan u Hotelu Lug gdje su domaćini pripremili ukusna tradicionalna jela za sve sudionike. Bilo je tu pečenih kobasica, turšije, ‘đigerice’ i neizostavnog kruha s masti i paprikom.III Kotrljanerski doručak 4

Prije doručka šezdesetak biciklista okupilo se u biljskom Caffe baru ‘Sky’ u kojem gotovo uvijek započinju i završavaju kotrljanerske baranjske rute, a svim sudionicima CB ‘Sky’ ponudio je besplatnu kavu. Nakog laganog razbuđivanja krenuli su preko Kopačkog rita do Tikveša gdje ih je čekao Radler s okusom limuna i grepa, donacija Zagrebačke pivovare koja ih je rashladila na pola puta, a domaćini i njihovi gosti obišli su dvorac Tikveš i okolicu. Uslijedila je vožnja do Hotela Lug gdje su doručkovalii kratko se podružili, a ljubazno osoblje ponovno je pokazalo kako su biciklisti uvijek dobrodošli gosti.

III. Kotrljanerski doručak okupio je njihove prijetelje iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Tako su se u nedjelju, 31. srpnja Baranjom provozali biciklisti iz Sombora (VeloArt), Bačkog Monoštora, Zavidovića, Vukovara (Biciklo-rekreativo), Nuštra, Vinkovaca, Jarmine, Čepina, Našica, Belog Manastira, Darde, Osijeka (BK Osijek), Valpova, Belišća (KPS Baraberi) i Donjeg Miholjca (BK Maraton team).

Miloje Tomić iz somborske Udruge VeloArt dolazak na Kotrljanerski doručak nazvao je nastavkom uspješne suradnje koja je do sada rezultirala brojnim međusobnim posjetama, a nedavno i biciklijadom kroz tri države – Hrvatsku, Srbiju i Mađarsku.

Iz Zavidovića (BIH) je dan ranije zbog Kotrljanerskog doručka pristigao Ismet Škulj kojemu je ovo druga vožnja s Kotrljanerima nakon humanitarne vožnje ‘Biciliklom za Baranjske leptiriće’. Ismet kaže kako često putuje tako da se odazove na poziv Kotrljanera kada god može, a na duže relacije radije odabire ići sam.

unnamed

Kotrljaneri u nastavku svog rada uskoro planiraju rekreativno anti-natjecanje ‘Osvajanje Garmischa’ odnosno savladavanje najstrmijeg dijela uspona na baranjskom Banovom brdu.

Arači/baranja.hr

Website Apps