NOVA INVESTICIJA

24. rujna 2016.

Na brdu iznad Belog Manastira bit će sagrađena još jedna vinska cesta. Za razliku od dosadašnjih, ova će biti financirana iz gradskog proračuna, a za nju će biti izdvojeno nešto više od milijun kuna. Njezin je početak kod gradskih bazena, protezat će se otprilike kilometar od njih i bit će asfaltirana. Uoči raspisivanja javne nabave, nužno je bilo riješiti 30-ak imovinskopravnih odnosa. “Blagoslov” za javnu nabavu dalo je na prekjučerašnjoj sjednici Gradsko vijeće. Usvojena su izvješća o radu i financijskom poslovanju za prošlu godinu Baranjske čistoće, Baranjskog vodovoda, Poduzetničkog centra Beli Manastir, Radija Baranja, Stanouprave i TZ-a Baranje.

Damir Mendler (HDSSB) zatražio je od gradonačelnika Ivana Doboša financijsku pomoć za školske obroke, za što je, odgovorio mu je Doboš, u proračunu izdvojeno 25.000 kuna.

Kako će između Belog Manastira i Općine Darda biti podijeljeno 24 milijuna eura iz EU projekta zapitao je vijećnik Goran Hes (HDSSB), na što mu je Doboš odgovorio kako se o tome još uvijek raspravlja. Tijekom aktualnog sata HDZ-ovi su se vijećnici raspitivali o završetku radova na javnoj rasvjeti u Šumarini i pješačkom prijelazu preko pruge koja prolazi između Šumarine i Šećerane. SDSS-ov Stevan Ristić tražio je objašnjenje zašto više nema manjinskih skupina u Dječjem vrtiću, dok je SDP-ova vijećnica Željka Zagvozda gradonačelnika pitala hoće li gradski bazeni nagodinu biti spremni za prihvat gostiju. O problemima stanara iz gradskog središta progovorila je Nevenka Kolesarić (SDP). Prihvaćen je program rada Savjeta mladih te izvješće o izvršenju gradskog proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. Vijećnici su odobrili i prijedlog odluke o suradnji između Cambridgea (SAD) i Belog Manastira te odluku o koeficijentima za plaće gradskim službenicima i namještenicima.I.Getto

Website Apps