Osijek – U moru zanimljivih događanja od prošlog vikenda održan je i 16. Portanova Fashion Incubator te je donio novu pobjednicu.

Ivana Janjić iz Vinkovaca pobjednica je 16. Portanova Fashion Incubatora, najutjecajnijeg regionalnog natjecanja za mlade i neafirmirane modne dizajnere. Ivani Janjić pobjeda na PFI-u donijela je laskavu titulu «Najbolji mladi dizajner by Perwoll», koja sobom nosi novčanu nagradu od 10 000 kuna i pozivnicu za skorašnji modni spektakl, tjedan mode BIPA Fashion.hr.

Odluku o pobjedi Ivane Janjić donio je stručni žiri PFI-a u sastavu Ivana Omazić, modna dizajnerica brenda IO Ivana Omazić s impresivnim međunarodnim iskustvom rada u brendovima Prada Sport, Miu Miu, Jil Sander, Célinei Maison Martin Margiela, modni dizajneri Teo Perić i Lidija Pihler Yuniku, te novinska urednica Mija Dropuljić. Pobjedu mlade Vikovčanke iz prvih redova pratili su i brojni poznati, među ostalima Mirela Holy, Luka Nižetić, Edvin Liverić, Anđela Ramljak, Jure Radnić, Slavko Sobin, Sonja Kovač, Dragan Vulin, Vladimir Ham i drugi. Pred prepunom osječkom publikom gdje je revije pratilo više od 700gledatelja, u finalu su se predstavile još Nives Bošnjak, Anđela Markušić, Marija Nakir i Mona Lacko, a svoju posljednju kolekciju prikazala je i Mirjana Klepić, pobjednica Portanova Fashion Incubatora 2015.

pfi_dodjela_web_luka-nizetic

«Vjerojatno još dugo neću biti u potpunosti svjesna što se ovdje u Osijeku za mene večeras dogodilo. Hvala od srca organizatorima, žiriju i publici, a želim čestitati i ostalim kolegicama u finalu», prvi su dojmovi Ivane Janjić, mlade pobjednice sezone. Ivana Janjić (22) stiže nam iz Vinkovaca istudentica je zagrebačkog TTF-a.Kolekcija A+ kojom je pobijedila na PFI-u nastala je kao reakcija na društveno postavljanje okvira u obliku izražavanja individualnosti putemo djeće. “Društvo je”, kaže nam Ivana, “spremno muškarca svrstati u neprihvaćene kategorije i to samo prema izgledu, dok ženama u tom pogledu daje potpunu slobodu, što je daleko od jednakosti spolova. Slovo A u nazivu kolekcije za Ivanu simbolizira početak niza promjena koje supotrebne u društvu i na tržištu.”

pfi_dodjela_web_12

«Portanova Fashion Incubator još jednom je, i to po šesnaesti put, potvrdio da je najutjecajnije natjecanje za mlade i neafirmirane modne dizajnere u regiji. Dva dana sjajnih revija i zabave u Osijeku su iza nas, a pred nama novo ime na modnoj sceni, Ivana Janjić, kojoj u ime cijelog tima čestitamo», kaže Marko Jovanović, voditelj projekta PFI.

“Iako je ovo prva godinasuradnje Fashion Incubatora i Fashion.hr-a, pokazalo se da je ovo dobitna kombinacija za razvoj hrvatske modne scene i promociju novih dizajnerskih imena. Pobjednici čestitamo na pobjedi i želimo joj puno uspjeha na velikoj sceni u sklopu Bipa FASHION.HR-a.” kaže nam Vinko Filipić, direktor Fashion.hr-a te željno isčekujemo slijedeći događaj u njihovoj organizaciji.

 

Website Apps