DOMAĆE JE DOMAĆE

16. studenoga 2016.

Jedini baranjski grad odnedavno je bogatiji za novi potrošački sadržaj. U iznajmljenom prostoru na Trgu slobode prodavaonicu voća i povrća Dali otvorio je Dali comercce j.d.o.o. iz Kozarca. Kako ističe direktor Tomislav Poljarević, njihova prodavaonica među rijetkima je, ako ne i jedina u Baranji, koja prodaje voće i povrće isključivo baranjskih proizvođača, dakako osim banana, naranči i ostalog tropskog voća. Jedini “uljez” su, za sada, krumpir i kupus iz jednog donjomiholjačkog OPG-a, ali je i u tom slučaju riječ o domaćem proizvođaču.

– Distribuiramo proizvode iz 10-ak OPG-ova. Cilj nam je kupcima ponuditi domaće, zdravo, svježe te kvalitetno voće i povrće, drukčije od onoga što se kupuje po trgovačkim centrima. Istovremeno OPG-ovima pokušavamo pomoći pri prodaji proizvoda – priča Poljarević, naglašavajući kako je ideja rođena prije dvije-tri godine, ali je do realizacije potrajalo. No, nastavlja, čini mu se kako je upravo sada sazrelo vrijeme za otvaranje, pa očekuje da će njihova, odnosno roba baranjskih voćara i povrtlara biti prepoznata, i to ne samo u Belom Manastiru. Tvrdi kako su im osnovni aduti cijena i kvaliteta, a poseban naglasak stavlja na svježe voće i povrće koje u prodavaonicu svakodnevno stiže. Premda rade tek nešto više od tjedan dana, ne skriva želju za proširenjem, kako maloprodaje, tako i veleprodaje. Što se voćarske proizvodnje tiče, ni tu nije početnik jer se uzgojem voća bavi desetak godina.

– Svojevremeno smo imali 18 hektara pod voćkama, ali smo proizvodnju smanjili na pet hektara. Uzgajamo višnje i šljive – podvlači Poljarević.

Radno vrijeme prodavaonice je od 8 do 15 sati radnim danima, subotom od 8 do 12 sati. Nedjeljom i praznicima prodavaonica ne radi.I.Getto

Website Apps