DRAŽ SE PRIPREMA ZA LJETO

10. prosinca 2016.

Projekt uređenja Topoljskog dunavca jedan je od 32 razvojna projekta koja su dobila zeleno svjetlo na natječaju Ministarstva turizma za dodjelu nepovratnih sredstava na osnovi Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini. Iz Fonda za razvoj turizma u državnom proračunu ukupno će biti isplaćeno 17,367.000 kuna, od kojih će za uređenje plaže na Topoljskom dunavcu, popularnom Puškašu, Općina Draž dobiti 435.000 kuna.

– Uredit ćemo plažu u Dražu. Planiramo izmuljiti dno Topoljskog dunavca kod plaže, izgraditi dva mola, nadstrešnice i neke sportske sadržaje – kaže načelnik općine Stipan Šašlin, nastavljajući kako je u planu i dovođenje vode te izgradnja tuševa. Ističe kako je prvi korak potpisivanje ugovora s predstavnikom Ministarstva, potom raspisivanje javne nabave te radovi.

– Plaža na Topoljskom dunavcu trebala bi biti gotova do iduće sezone kupanja – ističe Šašlin. Općina Draž tako se našla u društvu gradova kao što su Novigrad, Poreč, Pula, Lovran, Opatija, Zadar, Vodice… Od slavonskih destinacija izdvajamo grad Orahovicu, koja je inkasirala 600.000 kuna za kupalište Jezero, općinu Erdut (600.000 kuna za Centar za posjetitelje ptica) i Vukovar (milijun kuna za Interpretacijski centar memorijalnog spomen-obilježja Domovinskog rata – Vodotoranj).I.G.

Website Apps