PRIZNANJA ZA VOLONTERSKI RAD

6. prosinca 2016.

U sklopu projekta “Volontiraj i ti” koji provodi  udruga “Oaza” iz Belog Manastira , biti će dodijeljena priznanja za volontera/ku godine za 2016 godinu kao i Priznanje za volonterski angažman u 2016 godini .

Slikovni rezultat za volonterstvo

Priznanja se dodjeljuju volonterima zaslužnima za nesebičan doprinos u razvoju i poboljšanju kvalitete života u svojoj zajednici, a povodom Međunarodnog dana volontera (5. XII.).

Svečana dodjela bit će u petak, 9.12.2016. godine, u 12,30 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru.

Ovo je drugi put da “Oazin” volonterski centar dodjeljuje takva priznanja, a sve zahvaljujući provedbi projekta “Volontiraj i ti” kojeg financira  Ministarstvo za demografiju,obitelj,mlade i socijalnu politiku.

VOLONTIRANJE-SRCE

„Volonterstvo je osnovni izraz društvenih i ljudskih odnosa. Riječ je o ljudskoj potrebi za sudjelovanjem u društvu i osjećaju da su važni drugim ljudima. Mi čvrsto vjerujemo da su društveni odnosi svojstveni volontiranju ključni za dobrobit pojedinca i zajednice. Etos  volonterstva je prožet vrijednostima, uključujući solidarnost, uzajamnost, povjerenje, pripadnost i osnaživanje koje značajno doprinose kvaliteti života.

Ljudi diljem svijeta volontiraju zbog različitih razloga: kako bi pomogli u iskorjenjivanju siromaštva i poboljšanju osnovnog zdravstva i obrazovanja, kako bi osigurali sigurnu opskrbu vodom i odgovarajuće sanitarne uvjete, kako bi se bavili pitanjima zaštite okoliša i klimatskih promjena, smanjivali rizik od katastrofa i borili se protiv socijalne isključenosti i nasilnih sukoba. U svim tim područjima volonterstvo doprinosi miru i razvoju stvaranjem dobrobiti  za ljude i njihove zajednice.

Volonterstvo također predstavlja okosnicu mnogih nacionalnih i međunarodnih nevladinih organizacija i drugih organizacija civilnog društva, kao i društvenih i političkih pokreta. Prisutno je u javnom sektoru, a sve je važnija osobina i privatnog sektora.“    UN Volunteers,2011.

Website Apps